1-1 mot Tampa och IPAD2

För 2 dagar sen drog vårt rum in till Miami för att kolla in stan och även dra på basketmatchen Miami Heat mot Los Angeles Lakers. Eller rättare sagt Lebron James och Dwayne Wade i Miami mot Kobe Bryant och Paul Gasol i Los Angeles Lakers. Vi hade inga biljetter till matchen för den va slutsåld så vi tänkte köpa några biljetter av ”gubbar” som står utanför och säljer. Det var något av de roligaste jag gjort i mitt liv. Hittade några skumma gubbar utan tänder och när man gick fram till de så sa de bara” keep on walking”. Jag fick gå efter de som jag kände dem runt hörnen på kvarter innan vi började deala. Så fort en polis dök upp blev de nervösa och smög iväg. Tog 2 timmar typ innan vi hade löst biljetter men det var det värt. Vilken match vi såg. Sjuk stämning och bra match så i slutet stod vi upp och skrek ”defence, defence ” som värsta basketfansen. Vårt rum körde en bil till Miami och i den andra bilen körde vår finska Formel1 mästare Kari. Han var magisk i trafiken och låg som ett plåster i röven på oss hela resan hem till hotellet. Han går nu under smeknamnet ”Mika Häkkinen”.

Igår så släpptes den efterlängtade IPAD2 här i USA. Vi var 14 st. i laget som drog till köpcentret och köade för att få varsin. Det var formel1 tävling dit mellan Henriksson och MAK om vem som kom dit först. Racet slutade oavgjort och vi hamnade bredvid varandra i kön. Först stod vi i ett parkeringsgarage och köade i 2 timmar innan vi 2 timmar senare äntligen fick komma in och köpa oss IPAD2. Nu sitter alla med varsin IPAD och ser ut som små barn på julafton.

Idag spelade vi vår sista match på lägret mot Tampa Bay här utanför vår träningsplan på hotellet. Planen är helt fantastisk så varit stor skillnad mot förra året då planen inte var riktigt i samma klass som nu.

Vi ställde upp med:

Krickan

Marek – Östberg – Emil – Kari

Bjurström – Jesus

Henriksson – John – Anklev

Dioh

Vi möter ett bra fotbollslag med några japaner och andra sköna lirare som gjorde det svårt för oss. I första är det vi som för spelet även om båda lagen skapar chanser. Vi har 2 i stolpen genom Dioh och Jonas. I andra är det vi som ändå har spelet och gör 1-0 genom Waris som kommit in istället för Björn. De kvitterar i slutet efter Krickan missat en rensning. Blir inte så mycket info om matchen tyvärr.

Här kommer en snabb intervju med Björn Anklev.

Tjena Björn! Som rumskompis med dig under resan så undrar jag helt enkelt hur jag sköter mig som rumskompis och kartläsare i bilen? Helt fantastisk. Vårt samarbete i bilen är lite som Tango o Cash. Vi kompletterar varandra fullständigt där den ena kollar skyltar och den andre bara koncentrerar sig på körningen.

 

Vår andre rumskompis Tibbe har inte bidragit med mycket denna resa. Han har mest sovit och dragit ner stämningen.  Visste du detta sen tidigare då ni spelat ihop i Halmstad? Jag visste detta sen lång tid tillbaka men trodde han hade mognat och växt upp. Man hoppas ju alltid på det mesta om människor men i detta fall hade jag fel.

 

Hur ser du på din tid i klubben nu under försäsongen?  Du har gjort en hel del mål.

Ett rent helvete sen jag tog mina första steg. Nej men det har varit bra och känt mig välkommen av klubben och spelarna.  För egen del har det gått bra och fått stänka in några baljor. Tog ett tag och komma in i spelet men det har gått bättre allt eftersom.

 

Vem i laget får sitt genombrott i år?

Tibbe – Dags för han o kliva ut på den stora scenen och prestera.

Ikväll ska ni nykomlingar bjuda på en show för oss andra i laget. Vad kan vi förvänta oss?

En sprakande tillställning med internationella inslag som vi sent kommer glömma.

 

Din musiksmak är ju inget vidare enligt mig och Tibbe. Vilka är dina favoritband inom musik?

Social Distortion – Världens coolaste band

 

Det var allt för nu. Vi har inte haft några skador på lägret. Det allvarligaste är allas tår och ni får gissa vems tå det är på bilden? Inte är de min i alla fall….

/Peter

 

 

 


Vinst med 3-1 mot Miami Strikers...


Idag förmiddag spelade vi vår andra match på lägret mot Miami Strikers. Vårt rum hade fått en konstig uppladdning då ett par som bor i rummet bredvid oss hade det 3e Världskriget mellan varandra inatt. De skrek på varandra så man trodde de skulle ha ihjäl varandra.

Nu till själva matchen. Vi spelade på en gammal baseboll plan och planen var riktigt liten.

Vi ställde upp med följande lag:

Damir

Tibbe – MAK – Tom- Jansson

Chatto – Nyström

Anklev – Dioh – Waris

Ranegie

Vi startade matchen bra de första minuterna och skapade några bra halvchanser men efter en stund tog Miami över och satte tryck på oss. De körde med hög press vilket gjorde vi hade svårt att spela oss ur deras förstapress. Allt som oftast blev vi av med boll och de kom till farliga chanser.  De gör också 1-0 på hörna där de slår in bollen efter en nick. Vi replikerar i slutet av första genom Dioh efter att Björn stressat deras försvarare till misstag. I andra börjar vi spela mycket bättre och gör 2-1 efter Chatto slår en magisk djupledsboll till Björn som rundar bollen och la in bollen i öppet mål. I slutet gör Björn ännu ett mål efter en volley som han lägger i bortre hörnet. Matchen slutar 3-1. Vi gör ingen höjdarmatch överhuvudtaget men starkt ändå att vinna med 3-1 och ändå släppa till få chanser även om vi stundtals hade lite problem med defensiven. I offensiven var vi effektiva när lägen skapades. Nästa match är på lördag här i Miami.

Dagens tips är: Försök aldrig styra in ett inlägg med din kulpåse du har mellan benen. Det känns som de var uppe i halsen och vände. Gör så satans ont.

Om ni undrar hur lång tid man kan gå vilse i ett köpcenter är resultat följande: 1,5 timme åt fel håll.

Idag blir det till Duffys och se CL matchen när Milan vänder mot Tottenham. Igår var vi på samma ställe och såg en gråtandes Robin Jansson lämna stället efter att hans Arsenal åkte ut.

 Imorgon är det gym på schemat för oss som spela idag och efter det blir det till Miami för att kolla in strand och lite annat.

Vi har även varit på hockey och man kan lugnt säga att Nicklas Bäckström är riktigt stor här över. Var hur mycket folk som helst på läktaren som hade Bäckström på ryggen. Vi fick även känt på gamla tröjor som Lemieux och Messiers klassiska tröjor.

Det var allt för nu och kommentera gärna!

/Peter

 


Vinst med 3-2 mot Orlando...

Imorse låg man och sov så jävla gött när Tibbe smög runt naken i rummet och hittade på hyss. Efter det så gick inte att somna om efter en sådan mardrömsmorgon.  Vi hade en lättare träning på förmiddagen med inlägg och fasta situationer på schemat. På dagen gick några av oss i laget och kollade Baseboll här på anläggningen. New York Mets är här på träning så vi kollade deras match mot Atlanta Braves. Jag har aldrig sett baseboll så det var lite svårt med alla regler och så. Slutbetyget på baseboll blir att det var kul o se men fruktansvärt segt och man hade aldrig orkat med att bli intresserad av sporten på allvar. Men vissa spelare var grymma och fick till några homeruns.

På kvällen hade vi match där vi ställdes mot Orlando. Vi ställde upp med 2 helt olika lag i varje halvlek.

Första halvlek ställde vi upp med

Krickan

Marek – Emil – Tom – Jansson

Chatto – Bjurström

Henriksson – John – Leo Zuta

Waris

Där tog Orlando ledningen efter ett skott utifrån som satt distinkt i ena hörnet på Krickan. Vi hade det mesta av spelet och kvitterade på Bjurströms frispark som Emil nickade in stenhårt i krysset. Vi gör senare 2-1 genom Waris som pillar in bollen efter lite flipper.

I andra byter vi hela laget och spelar med följande:

Krickan

Tibbe – MAK – Östberg – Kari

Jesus – Nyström

Anklev – Hampus Andersson – Makondele

Dioh

Vi tar tag i matchen direkt i andra och skapar en hel del chanser. Vi gör 3-1 på hörna av Makondele där en av deras spelare styr in bollen på första. De lyckas reducera genom ett kanonskott från typ 30 meter som satt rätt upp i krysset. Vi lyckas dock hålla undan och vinna klart rättvist med 3-2 även om siffrorna borde blivit några mål större. En bra match där alla fick spela som är friska. Sjuka är Ragge och Damir.

Nu imorgon har vi ledig dag så blir att sätta sig i bilarna och köra tillbaka till Miami. För mig, Krickan och några till så blir det shopping på dagen för att senare gå och kolla Florida Panthers mot Washington Capitals.

Fått lite frågor om vem i laget som utmärker sig mest i olika saker så här kommer några av de:

Mest slarvig: Tom

Mest tankspridd: Ragge

Skämtar mest: Henriksson

Mest träningssugen: Josef

Minst träningssugen: Emil

Slappast: Ragge

Alltid går runt med sin mobil i handen: Östberg

 

Det var allt för nu!

/Peter

 


Framme i Orlando..

Tjena allihopa! Här kommer ett kort inlägg som inte håller nån högre klass men lovar skärpning i fortsättningen.

Gårdags kvällen var i de tröttaste laget. Tibbe slocknade vid 8 tiden medans jag och björn orkade vara vakna till 21.30 typ. Imorse tog vi bilarna mot Orlando. Resan gick på cirka 3 timmar utan några större problem på vägen dit. Jag körde typ hela vägen men fick ändå in mina låtar under resan. Det spelades allt från sköna låtar som ”Var ska vi sova inatt” till gamla klassiker som ”Joey Killer” . Stämningen gick nästan att ta på i bilen under dessa låtar. Björn satte på sina låtar men det lät bara som arga pojkar som skrek och ville slå någon.Vi checkade in på hotellet och gick sen ut för en bit mat. Vi hamnade på ett ställe här i närheten där det serverades buffé. Det verkar som hela USA äter buffé dygnet runt som deras kroppar ser ut. Vissa personer får till och med sitta på 2 stolar för deras rumpor ska få plats. Vi käkade en bra lunch medans vissa i laget även tog del av deras efterrättsbuffe som var helt fantastisk. På eftermiddagen blev det träning inne i Disney World och det var en upplevelse att bara se allt där. Det fanns hur många planer som helst. Allt från typ tennisplaner till basebollplaner och amerikans fotbollsplaner. Det var helt mäktigt och imorgon ska jag inspektera alla planerna lite mer noggrant och även fota lite. Dagens pass var det bra fart på som avslutades med vårt lag gick segrande efter en 1-0 seger på övertid. Imorgon är det träning på förmiddagen och sedan på kvällen har vi match inne i Disney World så återkommer efter det med lite info om roliga saker som hänt under resan och annat som hänt under matchen. Nu ska jag och slå på Tibbe som ligger i sin tältsäng och sover.

Kommentera gärna o skriv om det är något ni vill jag ska skriva om eller liknande!



/Peter


Resan som gud glömde :)

07.30 i tisdagsmorse möttes vi alla på Landvetter flygplats. Vi checkade in och satte oss och väntade på planet som skulle ta oss till Düsseldorf och sen vidare mot Miami. Ranegie var riktigt nöjd vid denna tidpunkt då han hade löst nödutgångsplats på planet medans vi andra långa spelare fick sitta som klistrade i flygstolarna. Vi får reda på att vårt plan är försenat vilket i sin tur ledde till att vi hade missat planet från Düsseldorf till Miami. Vi får checka ut oss från Landvetter. Snabbt lite mat på Landvetter där MODO även äter lunch. Tänkte ta ett snack med gamle legendaren Challe Berglund om deras förlust mot Frölunda men vågade inte gå fram och strö salt i såren. Incheckning igen men denna gång blir laget uppdelat i 2 grupper som tar olika flyg. Min grupp fick ta flyg till München och vidare mot Chicago medans den andra gruppen fick flyg till Köpenhamn och sen vidare till Chicago. Jag fick vår nykomling Tibor i min grupp och fick ta hand om honom igenom alla passkontroller och incheckningar. Ni ska få lära känna honom lite mer under resan då jag delar rum med honom och Björn Anklev. På resan till Chicago fördrev jag tiden med några underbara skvallertidningar och några serier på min videospelare. Andra som Damir och Rene sov en hel del av resan mot USA.  Framme i Chicago hade vi bara 1 timme till nästa flyg. Och med tanke på hur lång tid det tar att komma igenom passkontroll och att vissa spelare/ledare åkte in i förhör så blev det att vi missade flyget till Miami. Vi fick istället checka in på ett hotell i närheten av flygplatsen och sova där över natten. Jag hamnade i rum med Tibbe och Östberg, Tibbe fick drömsängen då han fick dra ihop på soffor.

Tog inte lång tid att somna kan jag meddela men man vaknade bra tidigt då tidsskillnaden gjorde sig påmind. Vissa fick gå upp oerhört tidigt då de hade ett flyg att passa medans andra fick sova lite längre då de skulle med ett annat flyg till Miami. Snabb frukost imorse på hotellet innan vårt gäng tog oss till flygplatsen för flyg till Miami. 3 timmar senare var vi framme i Miami så blev snabbt ut och hämta våra bilar innan vi satte fart mot hotellet. Upp på rummet för ombyte och sen träning direkt. Var många trötta huvuden men var skönt att få ur resan ur kroppen. Nu ikväll blir det inte många knop man gör. Imorgon drar vi oss till Orlando för träning och match på lördag.

Till sist vill vi alla i laget gratta Forsell som blev pappa till en liten pojke. Miami är inte detsamma utan dig!

/Peter

 


RSS 2.0