På väg till La Manga

Nu är jag i Oslo o ligger på hotell för imon åker vi till La Manga för 2 veckors träningsläger. Men redan nu kan jag avslöja första misstaget från min sida. Vi åkte flyg från Sogndal. När vi checkat in där så ska vi gå på planet. Jag tar upp mitt pass och ska visa min biljett men då inser jag att jag tappat biljetten. Som tur är så är han gubben så snäll så jag får kliva på planet utan biljett. Så jag förstår numera folk som inte vill resa me mig så snurrig jag är..

Så ska försöka skriva om jag får tid och ork nere på La Manga..

Tills dess. ett leende har ingen dött av!..



Försäsong och lite GBG..

Sten och sand Makkadamm, Här är Peters barnprogram.  Nu har försäsongsmatcherna satt igång ordentligt. Vi har spelat en del matcher o tänkte berätta om dem lite snabbt. Min första träningsmatch var när jag var och tränade med en annan klubb här i Norge. Den klubben ligger långt upp åt helvete(typ nordpolen). Jag var där i några dagar och tränade men blev inget med den klubben för tror inte jag hade kunnat leva där. Vi vann matchen med 3-1. Det mest intressanta med staden var att det bodde massa samer där och att man kunde enligt källor köpa sig ryska damer. image127


Så jag reste tillbaka till Sogndal där vi nu spelat 4 träningsmatcher. Första var mot Nybergsund(samma division som oss). Den matchen vann vi med 2-0 efter mål av Mats Solheim och Lennox Kanu i andra halvlek. Den matchen spelade jag 45 min som forward o 45 min som mittfältare.


Efter matchen hade vi kickoff med klubben. Vi skulle ha premiär för årets nya dräkter och sponsorer. Så det var sång och uppträdanden och folk i laget gick som fotomodeller på en catwalk. Det var en sjukt rolig kväll

Nästa match var mot Notodden som även de spelar i samma liga som oss. Där vann vi med 2-0 efter mål av Lars Grorud och Mats Solheim även där i andra halvlek. Där spelade jag 90 min men var inget vidare.


Veckan efter tog vi oss till Bergen för att spela mot Haugesund. Den matchen slutade 1-1 efter mål av Daniel Lubinecki på hörna. Den matchen var vi inte så bra så får va nöjda med resultatet.

image128

Nu sist spelade vi mot Strömsgodset där min förre lagkamrat Mattias Andersson gjorde comeback efter 8 månaders knäskada frånvaro. Denna match spelades i Drammen(nära Oslo) så då hade min pappa, syster Karin och min gode vän Carla tagit sig upp för att bevittna denna tillställning. Denna match hann inte starta innan Strömsgodset tog ledningen efter mål av förre Sogndal spelaren Osman Nyang.  Det blir slutresultatet även om de tryckte på bra i andra halvlek. Jag spelade forward och hade 2 bra chanser men målvakten gjorde en väldigt bra räddning på den ena i alla fall. Ett mål hade inte suttit fel snart från min sida..

image129

 Efter matchen tog vi bilen ner till Göteborg för att tillbringa några dagar i världens bästa stad. Jag hann med en hel del hemma nu i några dagar.

  • ?·         Tränade en gång om dagen(Vi har pulsklockor med oss hem så de ser vi tränar så man kan inte fuska)
  • ?·         Såg mitt gamla lag spela match mot Ängelholm. 1-1
  • ?·         Var på Frölunda indians och se dem vinna med 4-1 mot Timrå
  • ?·         Hämtade ett par nya fantastiska Adidas skruvdobbs skor
  • ?·         Hann leka med kusin Hugo som bara växer och växer
  • ?·         Se min bror vinna i handboll mot sitt gamla lag trots brorsan drabbades av kramp slash bristning.
  • ?·         Var hemma hos Spadde som numera bor i en underbart fin lägenhet vid Järntorget. Där hade vi en fantastisk kväll med xbox spelande, schlager som jag så längtat efter.  
    image130

    Tack till min bror som hämtade Jeppes tjej i Kållered, ska komma ihåg de nu när du fyller år om några dagar..
image131

Sen ska jag berätta om en liten rolig sak som inträffade en förmiddag. Jag hade varit ute och sprungit intervaller. Kom hem o duschade och skulle göra mig i ordning. Står i badrummet och ser vaxet och min hudcreme stå framför mig. Ska börja med hudcremen så öppnar burken och tar ur en klick och börjar smeta in det i ansiktet. Då inser jag att det är vaxet som jag kletar in i ansiktet. Så kan det gå när man är trött och snurrig.... 

Resan hem till Sogndal gick strålande. Hann med att gå en tur på stan i Oslo och den staden är grymt mysig. Men höll på att gå in i väggen direkt på bussen.  Jag la mig längst bak i bussen för att sova tänkte ja. Framför mig sätter sig Ronny(såg ut som en Ronny) cirka 50 år. Han börjar direkt och tömmer 3-4 Pripps öl. Sen är det kört. Han diskuterar hela sitt liv med mig och hävdar bestämt att Norge är ett jävla fint land om man bortser från hans arbetskamrater. Så nu har jag fått en bra insyn inom industri branschen i Norge tack vare svenske pendlaren Ronny.



Nu på lördag åker vi till La Manga i 2 veckor på träningsläger. Ska bli skönt att få lite färg och träna på riktigt gräs. Det gör inte saken sämre att det finns golfbana alldeles bredvid hotellet..


Till slut så ska jag ha en liten tävling här där man kan vinna fina priser. Jag kommer ha lite frågor här nere som man ska gissa på vem som gjort detta bland mina vänner. Jag själv är även medräknad i vänner..


?1.       Vem av mina vänner har tagit med sig sin brevlåda in i huset efter en kväll på krogen?

(Daniel Fasth  , Carla eller Sebbe)?



?2.       Vem av mina vänner har fastnat med näsan i en taxi chaufförs bil ruta?

(Spadde  Jag eller  Carla)


?3.       Vem av mina vänner stod bredvid Magnus Uggla i kön in på Park Lane?. Vännen ser inte att det är Uggla och hävdar bestämt att han e för ung för att komma in...

(Jag , Spadde eller Sebbe)


?4.       Vem lura iväg sin lagkompis åt fel håll en sen kväll på ett träningsläger? Killen kom hem 3 senare till hotellet bra irriterad.)

(Spadde,  Carla eller jag)


?5.       Vem av mina vänner skada sitt knä genom att i ett dribblingsförsök trampa på bollen så menisken gick sönder en kall höstdag på Ruddalen?

(Spadde, Carla eller Sebbe)



Detta var nog allt för denna gången men till sist så ska jag säga 2 saker


?·         The VervePipe- The Freshmen    är en fantastisk sång


?·          Björn Gustafsson är det bästa som hänt Sverige sen Spadde slutade dricka vinäger som fylledricka



PS! kommentera gärna!

RSS 2.0