17e Maj i Norge 2007

Så har man firat en hederlig 17e Maj i Norge. Dagen börjades med att vi kom hem klockan 2 på natten för vi hade spelat borta kamp mot Sarpsborg. Matchen slutade 2-2 efter vi kvitterat i slutsekunderna. Hemresan ska jag säga tog 7 timmar och den gick inte fort. Tur man hade med sig datan så man kunde se filmen Hata Göteborg som jag ger 3 golfhandskar av 6 möjliga. Vaknade sen upp klockan 11 av att jag var sjukt hungrig. Tyvärr hade jag ingen mjölk eller bröd hemma så fick gå ner till Statoil för att handla nödvändig kost. Gick ut i det soliga vädret me shorts och t shirt och såg verkligen fram emot en fantastisk dag i norges tecken. Inhandlar nödvändig kost och går sen en promenad i solen. Alla män som jag möts har slips och kostym och damerna har norsk folkdräkt som enligt mig e väldigt cool. Min mor har en likadan fast svensk som hon har skämt ut oss barn i flera decennier. Möts av idel leenden och känner att denna dagen verkar vara väldigt skoj. Tar mig hemåt där jag gör mig frukost och lägger mig ute i solen på gräsmattan för att läsa bok och äta min frukost. Ligger där i cirka 1 timma innan jag känner det e dags o göra sig i ordning. Tar fram min kostym som inte använts sen i vintras på min systersons dop. Visar sig passa perfekt och jag finslipar de sista detaljerna innan min avgång till center ska börjas. Det e så små små marginaler som en viss person sa.. Vet ni vem detta är? Spadde vet det i alla fall... Till sist e man klar och känner sig väldigt stilig om en aning obekväm i kostym. Men måste erkänna man känner sig lite stilig. Det e bara ett stort problem som jag har me kostym.. Jag kan inte knyta slips. Så jag gick ner till center där jag möts av mina 2 lagkamrater från Elfenbenskusten. De försöker hjälpa mig men slutar i att de försöker strypa mig och drabbas av syrebrist istället. Det är massa folk i Center så jag ber en 69 årig tant om hjälp. Använder mina norska kunskaper och förklarar mitt problem och 2 minuter senare har jag på mig slips och den sitter som gjutet runt min hals. Norskar e väldigt vänliga faktiskt. Jaja.. Ser mig runt och efter 15 minuters letande hittar jag resten av laget och det är då vi ska gå parad. Vi går i början av tåget och folk står vid sidorna och tittar och beundrar oss.. eller inte. men de tittar vänligt i alla fall.. Så vi går runt i center och sen upp till Fosshaugane där det blir tal och sång och dans. Imponeras över hur vissa män klär sig. De har en alldeles speciell klädstil denna dagen som jag själv gärna skulle vilja gå i. Idag tog flickor och pojkar Russ som det heter här i Norge. Det liknas vid Studenten skulle man kunna säga, Efter det tog jag mig hemåt för att tillbringa en kväll i stillhetens tecken.. 2 träningar imoron så man får ta det vackert. Så här kommer lite bilder från 17e maj 2007 i Sogndal..

27323-90Håvard Flo med Fru.. En Kjempe fyr!27323-89Russ 200727323-88Parar i centrum i Sogndal27323-8727323-86Djakpa från Ivory Coast..



Veckans Låt är Nilla Nielsen - Goldfish in a bowl



Månadens bok är I skuggan av San Siro - Från proffsdröm till mardröm av Martin Bengtsson.


På måndag startar min golfkarriär med Teori kurser här i Norge.. en tidsfråga innan man spelar på banor som ST Andrews me flera och dunkar in albatross och eagles på löpande band.


PS.. Skriv gärna en kommentar! Kan förgylla en hel dag...


RSS 2.0