Egypten och rykten...

Så Lisa är du nöjd nu;)? Här kommer ett alldeles färskt inlägg bara för din skull;)
I helgen var det match mot Skärhamn på Ruddalen. Vi gick segrande med 3-1 efter 2 mål av Hannes "MR T" Tobiasson och 1 mål av Erik Friberg. Fribergs mål var en riktig kanon som nästan gick igenom nätet.

Sen tänkte jag berätta lite roliga incidenter för snart 2 år sen när jag o mr Peter Hedin semestrade i Egypten. Det kan ha varit en av världens lugnaste semestrar genom tiderna. Vi tog det hur lugnt som helst i 2 veckor i underbara Hurghada...Det ska nämnas att vi var där under jul och nyår. Så nu till det roliga som hände under resanEgypten 2005


-En natt så ligger Hedin och snarkar fruktansvärt så jag inte kan somna. Jag har stora problem när folk snarkar. I alla fall så går det nån timme utan att jag kan somna. Då bestämmer jag mig för att hoppa ur sängen och försöka vända han på sidan. Hört att man snarkar mer om man ligger på rygg vilket han gjorde som tusan. Så sagt och gjort så försöker jag putta han till sidan men utan framgång. Han är stenhård och går ej att flytta på. Då får jag en snilleblixt. Jag tar ena hans ben, lyfter det upp mot taket och vrider det mot huvudet. Nån som förstår vad jag menar? Hedin vaknar helt chockad och med en enorm smärta i ryggen. Tydligen så flyttade jag på några kotor i ryggen. Sen kunde jag somna gott och Hedin hade desto svårare att somna.

- Vi sitter ute och äter på en restaurang när Hedin säger till mig att anmäla mig till Egyptiska  Karoake Mästerskapen  som anordnas på restaurangen vi sitter och äter på. Han anmäler mig till uttagningarna och 30 minuter senare så står jag på scenen lika nervös som Roland Nilsson var när han slog straffen VM 94 mot Rumänien. Låten som min ljuva stämma ska sätta tänderna i är Backstreet Boys - I want it that way.  Jag börjar lite nervöst och har svårt att hitta rätt läge i rösten. Sen så flyter det på fint. Publiken börjar att hylla mig och jag känner att en sång karriär är på G. Då händer det som inte får hända. I slutet av låten så kommer hon som har hand om Karoake tävlingen in och vill sjunga duett med mig. Tjejen är från Ryssland och ni kan tänka er hur illa det låter. Publiken och jag blir rasande och folk ville slänga ut henne från Restaurangen. Till slut är låten slut och publiken applåderar åt mig men buar ut den usla ryska sångerskan som förstörde min sång fullständigt. Efter det dricker vi oss fulla med hjälp av Sangria.

-På Julafton så skulle vi vara på en stor middag som anordnades av massa hotell. Vi ska vara där 18.00 men redan kl 16.00 börjar vi bli lite överförfriskade. Jag själv tokar loss totalt på hotellet och leker Apa i rummet och runt om på hotellet. På vägen dit försöker vi pruta till oss kamel ridning till middagen. Det är 300 meter till middagen men vi kände ändå att vi inte orkade gå. När vi kommer dit så är vi på väg och tappa allt och vi sätter oss ner och tar det lite lugnt innan den största Buffén jag sett börjar serveras. Under middagen så servereas det alkohol. De frågar om jag vill ha franskt eller egyptiskt vin. I mitt tillstånd så svarar jag franskt. Det smakar katastrof och smakar ännu värre när vi får reda på att den flaskan kostade 500 kr och det egyptiska vinet kostade 60 kr.  Då var Hedin inte så väldigt nöjd med mig.

Det finns mer historier kring denna resa men det spar vi till en annan gång. I alla fall var det en kanon resa med grymt trevligt sällskap.

Nu ska vi snacka lite saker som man ska diskutera eller tycka till om. Vi säger du möter en kompis på stan, då finns det många olika sätt att hälsa på(några av de kommer jag visa här nedanför). Det finns....

- Du möter personen och säger bara ordet hej. Du fortsätter gå vidare. Den här är rätt vanlig tror ja när man vill vara trevlig mot personen men inte riktigt vill/hinner/orkar  prata personen man möter.

- Du möter en person och säger tjena tjena. Det är lite mer trevligt och man ska försöka vara lite rolig på samma gång. Den här används främst av personer med humor som sin största egenskap.

- Du möter en person och säger Tjena, allt bra eller? Det här härstammar från utlandet där det är ohövligt att inte fråga hur man mår och så. Svenskar börjar ta efter det men det slutar oftast men jo det är bra, själv då? jo det är bra och så går man vidare.  Jag själv vet inte riktigt om den här hälsningsfrasen är att ha. I så fall ska man stå kvar en stund och prata mer än att bara frågar hur man mår.


Annars händer inte så mycket i mitt liv. Bilen är just nu fin putsning inför försäljningen. Pappa fyller 56 idag men mannen vet inte vad han önskar sig. Då borde jag få hans presenter eftersom jag vet precis vad jag vill ha. Så enkelt det kan vara ibland.

Nu till helgen är det match mot Myresjö och sen kanske vi skulle hitta på något i helgen efter matchen. Sen på söndag är det ju Cortegen som brukar vara ett roligt inslag år efter år. Sen ska jag även försöka hitta ett par skor och även hinna med att klippa mig.


Till sist så har jag lite rykten och annat som hänt den senaste tiden

- En sport kommentator har tydligen skiljt sig. Han var otrogen. Den han var otrogen med var ingen annan än hans sons flickvän.

- En allsvensk tränare är ute och raggar tjejer på nätet.

- Jag har stora problem att säga nej till telefon ringare. Så nu har man beställt nåt telefon grej av Telia.

- Är sjukt glad att Peter "Dongen" Hedin har kommit hem från USA.

- Lika glad är jag att Jari Tolsa försvinner från Frölunda. Sämst i hela slutspelet.

- En fd allsvensk spelare , numera Superetta spelare tog hem småtjejer och spelade in en "video film" med dem.

Det här var nog allt för denna gången. Har tappat stinget nu i mitt bloggande så det kan bli ett uppehåll på obestämd tid...




Mardröms premiär och Framtid...

Ja nu får jag skriva lite igen så alla Blogg besökare får sin välförjänta del av mitt liv. Sist jag skrev känns ungefär som när det blev högertrafik i Sverige. Var ett bra tag sen med andra ord. Kan ju säga att höll på få sålt bilen förra veckan. Var en gubbe me son från Örebro som var här o skulle köpa bilen. De försöker såga bilen hela tiden men jag och min pappa är ständigt på hugget och slår tillbaks genom att hylla bilen för jämnan. De går ner i priset för mycket så til slut får min pappa nog och låser in gubb jäveln o sonen i bagageluckan. Sen säger pappa till en kille från Nya Gunea som han lär känna på Centralen att han får bilen om han kör så långt det går utan och stanna. Så sagt och gjort... Men bilen kom tillbaka dagen efter utan varken  sig personer i bagaget eller Nya Guneanen. Man undrar var bilen har hållit hus...



Sen så är mitt liv ett enda stort kaos nu. Har typ mijarder saker och tankar som måste rätas ut  innan man kan börja njuta av livet igen. Allting har typ och göra me framtiden som är ett väldigt jobbigt ord. Ska man planera va man ska göra om några år eller ska man ta livet som det kommer och bara gilla läget som det är just nu. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte. Kan ta ett exempel: Har ju planer för att åka till USA och spela fotboll och studera. Ska jag då åka dit och studera men kanske bli sämre i fotbolllen och därmed göra så min dröm att bli proffs försvinner? Eller ska jag stanna kvar och hoppas man kommer nånstans men tjäna "kaffe" pengar och jobba häcken av sig.? Det är ju ett stort äventyr att bosätta sig i ett annat land och klara sig helt själv så att säga. Kommer ju lära mig oerhört mycket men samtidigt att riskera fotbollen är något som jag inte vill göra. Jag vet inte riktigt hur standarden är i serierna i USA.




Sen igår var det serie premiär igår mot Ängelholm. Matchen slutade 1-0 till Ängelholm efter att Erik Friberg dragit ner den gamle landslagsspelaren Niclas Gudmundsson. Vår första halvlek dålig och andra bra men hade svårt och skapa heta chanser. Så det är bara att bita ihop och ta nya tag. Tyvärr drog jag på mig en onödig varning igår som jag ångrar djupt. Mitt humör är något jag får skärpa till mig med. Jävla junior fasoner e vad det är. Så kommande match är mot Skärhamn kommande Söndag och då får vi höja oss ett par snäpp.Vill säga att Erik var grym för övrigt och förlusten ej ska skyllas på denna underbara människa.


Till sist har en rolig grej dykt upp i min hjärna som jag tänkt på. Vi säger du träffar en kompis och ska ge denna en kram. Då tar man ju oftast en arm runt denna person. Då har jag märkt efter många års forskning att det finns olika stilar vad man gör med armen. Som jag ser på det så finns det 3 olika arm rörelser som folket använder sig av:

1: Man tar armen runt personen och för den lite upp och ner, lite som man smeker/kliar personen på ryggen. Denna metod kan vara farlig om personen i fråga har BH på sig.

2: Man tar armen runt personen men låter bli att lägga handflatan på personen. Den svävar fritt i luften.

3. Man tar armen runt personen och lägger handen stilla på ryggen på personen.


Vilken person är du? Och vilken person är jag tror ni?


Sen har det inte hänt så mycket i mitt liv faktiskt .Var på Påskmiddag i lördags och igår som var grymt trevligt och sjukt god mat. Tackar ödmjukast.

Sett en del filmer som vanligt.

Brokeback Mountain som var lite äcklig ibland. Hade en del homosexuella inslag som gjorde min filmkomanjon Spadde helt  upphetsad. Han försökte göra som de gör i filmen på mig men jag lyckades få han lugn. Ger filmen 7 får av 10 möjliga. Sex scener i filmer älskar jag men inte såna här scener. Därav det låga betyget.

Sen igår såg man Into The Blue med bland annat Jessica Alba. Efter att ha sett filmen vill jag flytta till Bahamas. Ger den 7 stjärn snäckor av 10 möjliga.

Även sett Van veeteren som var en helt okej deckare men långt ifrån samma klass som Beck o Wallander. Ger den 6,2 tequila Shots av 9 möjliga.

Till sist längtar jag till lördag för då kommer Dongen hem från USA. Känns som min son kommer tillbaka.






Magnus Uggla och Köpenhamn

Nu har det hänt massa grejer..... Förra veckan ägnades åt jobb och träning så det var fullt upp.. Kan enkelt säga att allt intressant började nu i lördags.
Spelade match nere mot Falkenberg därnere. Matchen spelades i blåst på en konst gräsplan lika stor som en handbolls plan. Vi förlorade med 1-0 efter jag tagit med hand i straff området. Helt sjukt hur de kan blåsa straff när han bombar bollen rätt på handen som jag har nära kroppen. Höll på att dra på mig ett rött kort men lugnade ner mig efter hand. Vi gjorde trots allt en godkänd match och vi ser fram emot premiären mot Ängelholm kommande måndag. Ska berätta lite roliga incidenter under resan till Falkenberg. Vi åkte mini bussar. Först stoppade poliser oss utanför ÅSA/Fjärås. De trodde vi var huliganer till GAIS så de tvinga ut oss alla för kroppsvisitering.. Mycket lustigt. Sen så tänkte vi skita i matchen och dra till Köpenhamn och supa skallarna av oss. Suget var stort men vi svängde av mot Falkenberg. Där åkte vi 2 varv i varenda rondell för att vi hade Boman efter oss hela vägen. Han höll på att tappa bort oss och då hade vi aldrig sett han mer ska jag lova er. Hans lokalsinne är ur funktion. På vägen hem spelade vi Fotboll trival pirsuit eller hur tusan det stavas. Jag dominera stort ska jag få be att berätta.

Efter det så åkte man till kusinens 30 års kalas. Var sjukt trevligt och tackar härmed ödmjukast för all go mat och speciellt för drickan.

Efter det tog jag mig till Avenyn för att träffa lite vänner som var ute i svängen. Börjar med att träffa Måns på Bryggeriet.  Måns försvinner en stund och då kommer en tjej fram till mig och frågar massor om han den skäggige killen som jag nyss var med. Visar sig att de 2 hade träffats för 2 veckor sen och ljuv musik uppstått. Men den kvällen så hitta Måns annan kärlek och hon blev sårad..... Men denna lördag var de som gjorda för varann. Vi tar oss upp till Park Lane där vi ställer oss i VIP kön. Då helt plötsligt ställer sig en liten krullig 15åring bredvid mig med sol glasögon. Jag tänker säga till han att "Här kommer du inte in pysen".. Men jag avböjer när jag ser att denna 15 åring är Magnus Uggla!  Jag får en chock och tappar all talförmåga. Denna idol fick mig att fullkomligt tappa hakan. Värt att notera att hans längd var cirka 162 centimeter. Efter det blev inte kvällen sig lik..

Väl inne på Park Lane var det mycket folk man kände. Finns inget att notera från där inne mer än att en mycket god vän till mig raggade stenhårt på en blondin i trappan. När jag försökta få kontakt me min vän så fick jag kalla blicken. Hur det gick för min billdalsvän får vi aldrig reda på....

Till slut åkte jag och Måns hem till mig och käkade baguette innan vi somnade gött.
Söndagen var en riktig lugn dag. Fixade och donade i hemmet och lagade mat.

Idag så jobbar man. Har numera slagit  världsrekord i förlorade klunsar. Jag och min arbets kompanjon klunsar om allt, typ vem som ska hämta mer dricka och ställa undan tallrikarna med mera. Har numera förlorat 17 raka och jag misstänker att jag ska sluta klunsa i framtiden.

Till sist så har det kommit massa mail från personer som läser denna blogg. De undrar om jag har några dåliga sidor(Eller inte kan). Fick sitta länge och tänka innan jag kom fram till vad som är mina dåliga sidor...
Här kommer några av dem i alla fall...

+Är grym tidsoptimist
+Usel klunsare
+Tappat det totalt i NHL 2006
+Har stora problem att vissla men försöker lära mig
+Är usel på att Damma


Heartbreak Hotel och Årtusendets miss....

Så var man tillbaka framför datan igen för att släcka törsten på er som inte kan få nog av min blogg. Det finns en hel del som läser det här, vissa skriver nån kommentar vilket glädjer mig oerhört medans andra bara snokar runt och tar del av mina hemligheter....Får göra en resume vad som hänt tidigare vecka.
Torsdags har jag bara svaga minnen från. Hade så sjukt ont i tanden. Så ont har jag aldrig haft förutom den gången när Adde försökte injicera bakpulver i ändtarmen på mig med hjälp av en tratt. Ska tilläggas att jag hade däckat av vätskebrist innan han våldförde sig på mig. Så som sagt så hade jag sjukt ont hela torsdagen och träningen gick inget vidare. Hade ingen energi men jobbade så gott det gick. Fredagen var en del av smärtan borta så jobbet och träningen gick bra. Fick start plats till morgondagens match mot Skene.

Åkte därefter och kollade min bror spela sin sista junior match(Handboll). Motståndet var Särokometerna som var helt värdelösa. Ska dock nämna 2 roliga incidenter som inträffade under matchens gång...

*Anders lag får en utvisning för att de har för många spelare på planen. Jag och mamma ropar då på läktaren att domaren ska visa ut nummer 13(Brorsan). Domaren gör som vi säger och han får sitta utvisad i 2 minuter. Trots han inte var i närheten av händelsen. Publiken applåderade när han satte sig i utvisningsbåget.

# Nästa incident händer i slutet av matchen. Anders lag kontrar, motståndar målvakten går ut för att bryta utkastet från målvakt. Missar brytningen och Anders kant spelare kommer helt fri utan målvakt. Han lyckas me konststycket att skjuta utanför. Publiken kastar in flaskor och stämningen blir rent farlig. Tror han som missade inte har många dagar kvar i livet. 

Det var ärligt talat det sämsta jag sett. Ungefär i samma jämförelse som när Adde försökte få omkull Drottning Silvia nu i höstas. Vi var på Berns i Stockholm när Drottning Silvia helt plötsligt gör entre på krogen. Adde ser direkt chansen att få sin tid i rampljuset. Han smider hemska planer och när klockan blir 02.24 så slår han till. Han märker att Silvia sitter vid Baren och ser uttråkad ut. Adde hoppar då upp på Bardisken och börjar sjunga "Lilla fågel Blå"  iklädd en munk klädsel. Efter sången hoppar upp i hennes knä och försöker desperat hångla upp henne. Hon putter bort Adde och lämnar stället fort. Jag som frilans journalist har nu forskat lite i denna historia och kommit fram till en rolig sak som inte nämnts. När Adde hoppar upp i knät på Silvia så lyckas han bryta lårbenshalsen på henne. Polisen misstänker självmisshandel.

Lördagsmorgonen ägnades åt städning av bil innan man begav sig till matchen mot Skene. Här kommer en liten men grym matchrapport!

Vi startade matchen mycket bra.  Varierar i spelet mellan långa och korta passningar. Hela laget spelar strålande och vi tar ledningen med 2-0 innan halvleken är över. Båda gångerna är det Hannes som leker "Målgöran". Det sista som händer i halvleken är att jag får en armbåge precis där jag dragit ur min visdomstand. Smärtan är enorm men biter ihop. Plus i första halvlek får Erik, John och så klart Hannes. En finare lagspelare får man leta i Afrika efter. Andra halvlek går vi ner oss till en början.  De gör en reducering till 2-1 på straff. Då ökar vi tempot och målen sprutar in. Matchen slutar 5-1 efter mål av Hannes 3, Nidde och till sist MAK. Sist så kommer Betygen..

3 High Five får Hannes Tobiasson efter sina 3 mål
2 High Five får Anildo Spencer efter att han agerat stabilt matchen igenom.
1 High Five får John efter en magisk första halvlek. Andra halvlek kollapsa han.;)



Sen så åkte jag hem för att det var en som skulle kolla på min bil. Möttes av en rockare som påminde om Bob Dylan. Han provkörde bilen, Åkte typ runt hela Göteborg för att sen  tacka nej med motiveringen att lacken inte var så fin. Vad trodde den knarkaren egentligen? Jag blev förbannad och försökte springa efter han och klippa av hans hästsvans. Men han var för snabb.

Kvällen ägnas sen åt fotbolls tittande. Årets match mellan Barcelona - Real Madrid slutade 1-1. Hade svårt o somna efter det.

Söndagen var man en sväng på IKEA innan man åkte me mamma på Bio. Filmen blev Heartbreak Hotel och den var grym. Roligt var att  när vi skulle gå in i salongen så fick man bada i pop corn. De hade inte städat efter förra filmen så det var riktigt sunkigt kan man lugnt säga.  Filmen var grym men lite pinsam och se me morsan om man ska va ärlig.

Så det var allt tror jag för nu... Sist så skulle jag vilja ha lite förslag på personer ni skulle vilja att jag ska intervjua....


// Peter Forsberg




RSS 2.0