mina rumskamrater....

Nu har man lärt känna flertalet av mina rumskamrater och kan beskriva de enligt följande. Vi har systrarna från Skåne som har rest runt i snart ett halvår i både Nya Zeeland och hela Australien. De har typ inga pengar kvar så de diskar på hotellet så de får gratis boende. Sen lagar de sin egen mat så de lever väldigt snålt och verkar inte ha något roligt just nu. Ska tilläggas att jag sover ovanför den äldre systern och den yngre systern ligger snett nedanför mig. Bredvid mig mittemot sover hon som jag kallar spöket. Hon ser ut som en riktig disktrasa och har så mycket smink på sig så man blir rädd av att bara se henne. På andra sidan av rummet bor tuttlisa. Bara det att hennes tuttar sitter på ryggen istället för på framsidan av kroppen. Ovanför tuttlisa bor holländaren Josh som är en jäkla trevlig kille. Vi snackar mycket fotboll och han festar på nätterna och sover på dagarna. Sen har vi en till som jag inte kommer ihåg namnet på. Också fotbollsintresserad kille som är fruktansvärt stökig. Sen har vi en kille som heter Alan som jobbar 07-24 på en italiensk restaurang och när han inte gör det så sover han hela tiden. Det är riktigt jobbigt nu när man bor med så många att man måste hålla ordning på sina saker. Jag har slängt ner alla mina saker i min låda som ligger under vår våningssäng. Låset är på hela tiden så inga tjuvar kommer o tar mina saker.

Gårdagen spenderades med lite pannkakor här på hostellet och senare blev det kyckling risotto här på bargatan i ST Kilda. Efter det tog jag mig mot rummet för att sova. Min jet lag är fortfarande inte borta. Efter ett tag så är vi helt plötsligt alla 8 på rummet samtidigt så det blir en utfrågning om vem jag var eftersom ingen hade lärt känna mig ordentligt. De fick reda på att jag spelade fotboll och att jag var med i FIFA2011. Efter det var jag kungen för killarna på rummet. De fråga även om jag var ihop med en fotomodell eftersom alla fotbollsspelare verkar få såna tjejer. Sa då att Anna såg ut som fotomodell men ännu inte slagit igenom internationellt. Ser du vad jag hyllar dig Anna?  Vilken kille man är….. hahahha

Vi pratade i flera timmar. En av de holländska killarna hade med sig ett operationskit ifall man skulle få insektsbett. Kittet var som en sån pump man rensar avlopp med. Tanken var att man ska suga ut insekten med hans redskap. Tyvärr lyckades han inget vidare när han försökte få ut nåt på den ena skånskans fot. Blev istället ett riktigt snyggt sugmärke på foten.

Till slut så somnade jag och vaknade inte förrän 07.45. Killarna på rummet hade varit och kollat Barcelona- Madrid på casinot inne i stan så de gick upp 4 här inatt för att åka in till stan. Alla de sover nu hela dagen. 5-0 till Barcelona smakade riktigt gott. Sängarna är precis så jag får plats i den. Rör jag mig lite åt något håll så slår jag huvudet eller fötterna rätt i stängerna runt sängen.

Blev att gå ut och äta frukost som vanligt och det är typ den dyraste måltiden här i Australien. Jag betalar typ över 100 kr varje morgon för en frukost. Sen är jag i o för sig rätt kräsen och vill inte äta det onyttigaste som kanske är billigare.

Efter frukosten tog jag mig tillbaka till rummet för att byta om och gå till ett gym som ligger vid stranden. Och vilket gym det var. Helt makalöst bra pool, jacussi och alla maskiner man kan önska. Sen att man tittar rakt ut på havet gör det inte sämre. Blev en 1 timmes löpning innan jag körde lite chins och stretcha ordentligt. Idag är det riktigt gött väder med sol och vindstilla.

Efter det åkte jag till stan och Victorias Market. Det var en upplevelse kan jag säga. Ett oerhört stort ställe som sålde frukt/grönsaker, kött, fisk och massa annat. Det var som saluhallen gånger 1000 i storlek. Det var roligt hur de tävlade om att fånga folks uppmärksamhet. Vissa dansa och sjöng och vissa bara skrek att de hade de bästa priserna. Blev att köpa mig lite jordgubbar som jag njutit av under dagen. Senare så tog jag mig till en killes jobb och jag fick köpt hans U2 biljett tills imorgon. Priset blev 50 dollar och just nu ligger de sista biljetterna på 250 dollar om det inte är helt slutsålt. Även här nere är jag grym på att få saker gjort. Så imorgon kommer det bli en helt magisk konsert enligt mina beräkningar. Skadar inte hellre att jag fått sittplats långt ner vilket är riktigt bra.

Har full koll på spårvagnarna som går här. Åker kors och tvärs över stan till olika saker. Idag bjöd hon som körde spårvagnen på ett gott skratt. Det var en person som sprang för att hinna med tåget. Då skriker hon i högtalarna” lets go girl, you can still make it”. Hela spårvagnen skratta ihjäl sig och hon skämdes en hel del.

Nu sitter jag på Mcdonalds. Lärt mig att leva som en backpacker och här är det gratis internet mot hotells dyra internetavgifter.

Idag ska hela rummet ut verkar det som, och får la se om man hänger på en tur. De kommer ju inte hem förrän 5-6 på morgonen så då lär man ju vakna i vilket fall. Kan vara kul o se backpackers nattliv även om det inte får bli för livat. Måste vara laddad fysiskt o psykiskt om jag ska prestera på topp på konserten.

Just nu sitter jag mittemot en tjej som precis blev dumpad av sin kille via telefon. Nu sitter hon och pratar med sig själv hela tiden. Verkar inte helt 100 i huvudet den här tjejen. Hon berätta högt här på Mcdonalds att hon suttit i fängelse. Och där kom tårarna ja… detta är det riktiga livet i Australien om ni undrar.

Nu ska jag mot rummet igen.

Vi fick en till rumskompis imorse. Har inte känt han ännu för han ligger och sover som en sten.

/Peter

 


Turist Jonny i ett nytt rum....

Nu har man sovit sina första timmar i Melbourne. Blev inte många timmar för vaknade runt 5 lokal tid med att vara oerhört pigg och alert. Blev att fixa lite med packningen för ska ju byta mitt singelrum mot ett rum med 7 andra idag. Spännande och se vilka man hamnar med. Dagen började med att man tog sig en promenad klockan 7 imorse. Var helt öde förutom alla andra människor som skulle till jobbet. Australiensarna äter frukost utomhus på café och därför gjorde jag likadant för att känna mig som en av dem. Blev en latte, fruktsallad som var magisk(med müsli o yoghurt) och en toast på det. Kände mig som en ny människa efter den frukosten. Därefter blev det en löptur längs stranden här nere medans mina kläder som jag åkte med var på tvätteriet. Lyckades att spilla lite chokladglass både på mina byxor och min tröja. Efter frukosten blev det byte av rum och när jag till slut äntrade rummet låg alla helt utslagna och sov.  Jag hade då varit uppe i cirka 4 timmar och de sov fortfarande. Blev att smyga sig in i rummet och packa upp alla mina saker i min låda som jag sedan låste med mitt hänglås. Hann ändå notera några rumskamrater. En riktig surfare som såg australiensisk ut och några asiater(de finns överallt här nere) såg man till inne i rummet. Jag fick även överslafen så nu inatt ska jag lägga några riktiga ”stinkiga bomber” ner på henne asiatiska tjejen som sover under mig. Synd man inte hade Sebbes mage för då hade hon inte överlevt en natt med hans Tjernobyl fjärtar.

Efter inpackningen tog jag tåget in mot stan för att kika runt lite. Gick runt ett bra tag och bara kikade på affärer och människorna. Folket här är oerhört hjälpsamma och trevliga så man kan alltid fråga om hjälp om man går vilse eller liknande. Till slut hoppade jag på en turistbuss som går runt stan. Där fick man se det mesta av stan så nu känns det som jag känner till Melbourne utan och innan. Sedan blev det en promenad här i närheten av hotellet, blev ner mot stranden där det idag blåste en del så det var inte många som bada. Har blåst och varit molnigt idag men när solen tittar fram så känner man hur varmt det är.

Sen har jag lyckats få tag i en u2 biljett till onsdagens konsert. Den är egentligen slutsålt och det förväntas uppemot 80 tusen åskådare. Sånt vill man inte missa. Så lyckades hitta en kille på en australiensisk sida som de på hostellet rekommenderade.  Så han kommer förbi hit imorgon någon gång och lämnar över biljetten. Mäktigt.

Min jetlag är fortfarande inte helt perfekt men är vaken nu o klockan är 17 här i Melbourne. Blir pannkakor här på hotellet och lite bingo för min del. Tror jag kommer somna rätt tidigt. Själva hotellet är riktigt mysigt med många trevliga o hjälpsamma människor så man börjar känna sig lite hemma faktiskt.

Nu kommer lite bilder från resan så här långt..

Fortsätt och kommentera!

/Peter

 



ett trött inlägg från mitt hostel i Melbourne...

5 imorse kom pappa och hämta upp mig och vi tog oss mot landvetter. Där mötte jag lagkamrat waris som var på väg hem till Ghana.  Efter man checkat in såg man Alvaro Santos. Dock verkade det som han aldrig kom iväg. Anledningen är att han tydligen var för fet för scannern man måste gå igenom om man ska komma in till alla gates och affärer. Hade bokat mittengångplats på flyget till London i hopp om att sträcka ut mina struts ben. Vilket misstag ska jag säga. På planet fanns en flygvärd(manlig) med en rumpa som var lika stor som Peter Harrysons. Så fort jag lagt ut benen eller lutat mig lite för att sova så kom han med sin jättebak och gav mig en knuff så jag vaknade till. När jag till slut kom av planet så märkte jag även att mina nya skor inte var ingångna tillräckligt. Blev att ta av sig de medans man väntade på planet till Melbourne. På Heathrow fanns även den magiska restaurangen TGI Fridays som serverar kött i internationell världsklass. Ni som varit i USA vet hur bra mat de har där. Blev en stor portion Baby Back Ribs med Jack Daniels glaze som Johan Rheborg skulle sagt i på ”Solsidan”. Det avsnittet är magiskt för övrigt när han glazar barnens korvar.

 Redan vid denna tidpunkt har jag tappat bort min första sak. Den lappen man har ifall ens bagage försvinner lyckades jag tappa på vägen mellan GBG och London. Som tur är så hittade tjejen som checkade in mig i London numret så nu har jag det igen. Fick nu även reda på att jag kommer mellanlanda i Hong Kong på vägen till Melbourne. Snacka kinesiska är ju min starka sida så där ska jag briljera. Hamna bredvid 3 kinesiska damer och vi fick en härlig gemenskap. Jag hjälpte de öppna vinflaskorna till maten medans de skratta åt mig att jag var så lång. Glömde även berätta att jag såg gamle Hammarby och Porto spelaren Fredrik Söderström i London.

Resan till Hongkong gick fint för jag fixade till mig fönsterplats och att ingen satt bredvid. Dock så inträffar något tråkigt när vi landar. Vi ska bara stanna där så jag frågar flygvärdinnan om man kan lämna sina saker på sin plats. Inga problem säger hon så jag lämnar min videospelare som jag kan se alla filmer med. När jag kommer tillbaka är påsen med spelaren och mina Ahlgrens bilar borta. Så pratade med de sen efter så jag ska få ersättning för sakerna om de inte kommer tillrätta.

Till slut hamnade jag i Melbourne efter 28 timmars resande. Tog taxi till mitt hostel där jag checkade in i ett singelrum för min trötthet just nu är inte att leka med. Ska nu ta o hoppa i säng som ska bli helt underbart.

Glöm inte kommentera!!!

Bilder kommer imorgon..
/Peter


Imorgon drar man mot Melbourne...

Nu är packningen i full gång. Drar ju i morgon tidigt till Melbourne. Jag som är Sveriges sämsta packare (fråga mina systrar) ska för en gångs skull packa på egen hand. Går faktiskt helt okej och det känns som allt kommer få plats. Nu de sista dagarna har man haft fullt upp. Igår var jag och provdök med tuber för första gången.  På 3-4 meters djup fick jag simma runt med tuber och man lyckades med konststycket att få kramp i baksida lår. Lite panik fick man men man löste det med lite stretching på botten.  Så det ska bli riktigt spännande att dyka i barriärrevet i Australien nu. Idag var man på Liseberg och deras julfirande. Var glödhet på spelsidan där jag vann Ahlgrens bilar och Marabou choklad. Aldrig varit så lycklig. Utmanade även Anna i hockeyskott och där visade hon oerhörd precision och vann helt klart. Men var helt sjukt kallt så Anna lyckades med att bränna sina skor när hon skulle värma sina fötter som ni ser på korten.

Resan som jag ska resa är tänkt följande:

Landar i Melbourne där jag kommer stanna i 5-6 dagar. Där kommer jag bland annat träffa vår fystränar Calles vän Sam som ska visa mig runt en dag. Ska även gå på u2 konsert med JayZ som gästartist. Det kommer bli mäktigt. Kommer även bo i ett hostel med 7 andra folk som jag aldrig träffat. Bara inte någon snarkar så är jag nöjd.

Efter Melbourne tar jag mig mot Sydney där jag också stannar i 5-6 dagar. Kommer besöka olika sevärdheter och även några goa stränder som jag fått rekommenderat.

Därefter tar jag mig mot Biron Bay för avkoppling på hög nivå. Ska vara något utöver det vanliga så där har jag tänkt mig en 6 dagars semester a la Nyström.

Till slut tar jag mig upp till Brisbane där jag ska träffa Nisse och Karin som bor där. Där blir det dykning på barriärrevet i några dagar och även julen ska spenderas hemma hos detta underbara par.

Ska bli spännande att klara sig på egen hand i några veckor även om det är rätt nervöst. Kommer ju hända många oväntade saker men sådant är ju bara lärorikt och utvecklande.

Nu blir det att kolla vidare på IDOL och sen avsluta min packning innan man slocknar i några timmar. Planet går 07 till London och klockan 13 tar jag mig från London till Melbourne och den efterlängtade värmen.

Ha de gött så hörs vi i Melbourne!

/Peter

 


Ryssen drar mot Australien....


RSS 2.0