På återseende Australien

Nu håller jag på och packar ner saker i väskan. Ska snart mot sängen för imorgon blir de planet hemåt mot Sverige. Reser först härifrån Brisbane till Sydney och därefter vidare till Frankfurt. Paus där i 5 timmar innan jag landar runt 12 tiden på nyårsafton på Landvetter. De senaste dagarna har varit lugna. Varit och fotograferat lite coola bilder här i stan och idag var vi i Surfers Paradise. Riktigt cool stad som nog är grymt och festa i kan jag tänka mig. Ikväll var jag, Karin och Nisse på casinot och åt en grym buffé så tror man gick upp 3-4 kilo under kvällen. Blev även lite BlackJack spelande för oss där vi börja starkt men till slut vann banken som alltid.

Har inte mycket mer att skriva mer än hoppas ni har haft de roligt med läsningen och säger på återseende!

Peter

 

 

 



Glödhet bland homosexuella-- Inte fel det...

Gårdagskvällen kommer gå till historien. Eftersom Australien firar julafton 25e så var allting i hela landet stängt tills kl 24.00 då allt öppnade igen. Vi tog oss då ut för att kika in några barer och klubbar. Vi hade fått nys om en nattklubb med mycket rnb. När vi kommer dit så är det världens längsta kö och bara asiater. Jag som har röda byxor och randig skjorta blir genast mobbad av an japan som säger ”nice pants” och sen skrattar lite gött. Vi går istället till en klubb bredvid med mindre kö och housemusik. Det stället var inte att leka med. Alla som var där inne hade antingen dopat sig med steroider, tatueringar över hela kroppen eller bara såg helt livsfarliga ut. Vi stanna inte länge där innan vi hittade klubben Beat en bit längre bort. Vi kommer in där och går upp till övervåningen.  Man kollar sig omkring och sen inser man att vi har hamnat på en gay klubb. Jag som aldrig varit på gay klubb innan tittar mig runt fascinerat och man märker att homosexuella är nästan mer feminina än kvinnorna. Bartendern gjorde piruetter när han hämtade drinkar. Jag måste spridit ut gay vibbar igår, för 4 män kom fram och ragga på mig. Allt från 20 till 55 år var framme och försökte lägga in en stöt. En till och med kysste mig på handen och sa jag var oerhört vacker. En annan la in stöten när jag stod och spelade biljard. Till slut drog vi hemåt och somnade gött.

Imorse gick jag upp först för det är rea som hemma nu i stan. Det var inte bara jag i stan om man säger så. Om det var mycket folk i Göteborg på rean är det ingenting mot i Brisbane. Det var typ köer för att ens komma in i vissa affärer.  Vi såg även en tysk pappa slå sin son rätt i ansiktet. En sån riktigt god käftsmäll fick ungen. Undrar hur han slår sina barn när inte folk är runt han.

Jag hitta lite paket till Wilma som kommer vara coolast på dagis. Även lite resegodis till mig ifall maten smakar krokodil på flyget hem.

Efter det traska jag iväg till gymmet för lite cykling och styrka. Motivationen var under vattenytan idag så blev ett lättare pass och hoppas på bättre vilja imorgon.

Nu ikväll drog jag och Nisse på Brisbane Roars mot Gold Coast. Det är 2 lag i den absoluta toppen så den hade alla möjligheter att bli en match att minnas såsom Man Utd mot Real Madrid för cirka 10 år sen. Det började inget vidare med att det regnade som tusan så vi fick investera 5 dollar i varsin poncho. Riktigt söt var man i den. Vi fick tag i biljetter och fick plats högt upp på läktaren. Matchen började i ett rasande tempo med målchanser hela tiden. 1-1 i paus blev 2-2 till slut och det var inte rättvist överhuvudtaget. Brisbane var klart bättre och borde avgjort matchen flera gånger men de var nonchalanta i de avgörande lägena. Kvalitén på spelarna var bra men de var oerhört man fokuserade så ofta blev det frilägen bara för någon mittfältare i djupled. På plan fanns legendarer som PSVs gamle Jason Culina och Lilleströms Shane Stefanautto. Roligast på matchen var när domaren blåste av matchen med 10 min kvar för att det behövdes krita linjer på grund av regnet. Aldrig skådat innan men det såg festligt ut.

Nu blir det till sängen för vi ska upp tidigt imorgon bitti och kolla Arsenal mot Chelsea. Den börjar 7 här imorgon bitti så blir att möta sängen snart.

Fortsätt kommentera!!

/Peter

 




Julafton igår och julafton idag..

Julaftonen blev oerhört lyckad. Först tog vi oss till stan för att köpa 3 presenter var till julklappsspelet som skulle äga rum senare på kvällen. Jag hitta direkt 3 grymma klappar som jag fick inslagna som tur är med tanke på min inslagningsteknik. Efter det gick vi till affären och fyllde på förråden inför kvällens julmiddag. Hem och fixa med maten, jag fick ansvar för bordsplaceringarna och dukningen vilket jag skötte med bravur. Karin var organiseraren som hon skötte klanderfritt och Nisse gjorde en sallad som till och med Leif Mannerström skulle blivit imponerad av. Det var rödlök, gurka, tomat och sallad så ni fattar hur god den måste varit. Till slut var det dags att börja äta och vi hade på bordet följande saker: öl, vin, Pepsi, kyckling, pastasallad, potatissallad, sallad, guacamole, oliver i olika sorter, fetaost och fler saker som jag inte kommer på för tillfället. Maten smakade ljuvligt så man var bra mätt när man lämnade bordet. Vi åt nere vid poolen och det var uppehåll som tur var. Det har varit lite ostabilt väder de senaste dagarna. Efter middagen dukade vi av och gick upp till lägenheten för julklappsspelet och lite ost och kex. På spelet öppnade jag upp oerhört starkt men till slut mötte jag väggen och fick nöja mig med 2 klappar. Största vinnaren var Marcus med 6-7 klappar. I mina klappar var det ett vykort som redan var frankerat och ett par flip flop i storlek 43. Kan bli att jag skänker de till en uteliggare eller något. Resten av kvällen så åt vi goa ostar med kex och kollade på goa klipp på youtube och bara hade det gött. Jag somnade tidigare än alla andra så inatt vaknade jag av att alla det lät som någon hade samlag ute i vardagsrummet. Det visade sig att det var Marcus och Maria som försökte fylla på luft i sin luftmadrass. Det var bara det att det var hål i madrassen så de gjorde ingen nytta. Inatt fick jag även en klapp av Nisse på min rumpa. Vad syftet var med klappen kan man b ara spekulera i men tror jag snart måste röra på mig innan det kan hända något hemskt.

Imorse blev det frukost och därefter tog jag mig till gymmet på egen hand och körde cykling i 45 minuter och sen lite styrka. De andra var ute och gick så då är det tur att man har Spotify i mobilen så man kan lyssna på goa dängor såsom ”När vi gräver guld i USA” och ”Luring med barn i Alanya”. Nu på eftermiddagen har vi varit i stan och käkat lite mat. Hela stan är stängd (de firar jul den 25e) förutom ytterst få restauranger och de lägger på 25 % extra i priset för det är deras julafton idag. Efter det gick vi vidare till ett café och tog en latte och en kladdkaka bakelse. Den var helt okej men när jag såg priset så ångrade jag mig rätt duktigt. 120 kronor för en kladdkaka var i det saftigaste laget.

När vi var ute och gick på eftermiddagen såg jag en riktig pudding till kvinna. Blev så sugen på henne tills jag såg vad som hade hänt hennes kläder. Hennes så kallade kjol eller vad man ska kalla det hade spruckit där bak så jag skrattade ihjäl mig. Kolla på kortet så fattar ni vad jag menar.

Den som imponera mest på julklappsspelet var Karin som hade en glädje när hon fick ett paket. Det var bara att se och lära.

Det var allt för nu och imorgon ska vi kolla australiensiska ligan i fotboll. Det är Brisbane Roars mot Gold Coast som möts så ska bli grymt skoj att se hur kvalitén är här nere.

Ha de gött och kommentera gärna om vad ni alla fick i julklappar. Själv har jag gått lottlös än så länge!

/Peter


'


Djur på hög och julafton imorgon....

Igår somnade man rätt tidigt. Vi satt och kollade Crocodile Dundee 2 för att kolla Australiens historia men vi orkade inte se klart filmen för tröttheten var slående. Vaknade runt 9 och efter ett tag drog jag och Nisse till ett zoo som ligger 35 minuter med buss härifrån. Före resan drog jag vägningen och vågen visade helt okej med tanke på att man haft semester i snart en månad. När vi kom till zoot så kollade vi lite koalabjörnar och numera funderar jag på att sno med en hem nu när jag åker hem. De var så söta och de var för ovanlighetens skull vakna. Vidare sen mot Känguruna där vi matade dem och lattjade med dem. Kan enkelt säga man skulle haft deras spänst. De studsa helt grymt högt och snabbt så de har inte Peter Nyströms hälsenor direkt. Jag tog ett kort med en koalabjörn i min famn men lyckades tappa bort fotografiet 2 gånger. Som tur är så kom personalen springandes efter mig båda gångerna så jag fick med mig det hem. När vi kom hem blev det ett pass på gymmet. Körde intervall på både bandet och på cykeln då min vad blir lite stel av att springa på löpband och springa ute är inte aktuellt då det är bara asfalt.

Nu ikväll har vi beställt Australiens största pizza som ska vara helt enorm. Sen ska vi planera lite för julafton imorgon. Har dragit igång julklappsspelet så imorgon ska alla in till stan och handla klappar. Här nere verkar de inte fira julafton som oss hemma så det blir nog en ovanlig julafton. Stämningen är inte som hemma så är lite avundsjuk på er därhemma.

Ni får ha en underbar julafton alla nära och kära och kommer tänka på er imorgon. Ät lite pepparkakor och drick massa julmust för mig med.

Skriv gärna något fint julfirande till mig här på bloggen!

/Peter




En slappardag....

Dagen har varit oerhört lugn. Vi kom inte säng förrän efter 1 inatt. Skulle lämna Niklas inatt och när vi var på väg dit så var vi tvungna och tanka. Tog oss 30 minuter att hitta en station och när vi sen skulle tillbaka till Niklas lägenhet visade GPS jäveln fel. Då var herr Nilsson inte glad kan jag berätta. Jag däremot satt där bak och bara log för om jag tycker något är kul så är det när folk blir arga och stressade.  Till slut hittar vi Niklas lägenhet och då tar jag plats bredvid herr Nilsson som kartläsare. Det gick som på räls och till slut kunde man krypa upp i sängen. Nisse väckte mig 06.30 för att vi skulle lämna tillbaka bilen nu på morgonen.  Gick fint att lämna tillbaka bilen och efter det blev det en god frukost med en latte som pricken över iet. Resten av dagen var oerhört lugn förutom 1 timme på löpbandet och lite promenad i stan. Sushin här är oslagbar så den blev det till lunch idag.

Nu ikväll blir det bara att ta det lugnt för det har varit några hektiska men otroligt balla dagar. Igår körde vi i 14 timmar så ens rumpa är typ bedövad idag. Såg en sjukt äcklig sak igår på vägen hem. En lastbil hade kört av vägen och hela fronten var mosad så tror tyvärr inte föraren överlevde kraschen.

Träffa en cool 40 årig gubbe på krogen i förrgår. Jag och han tjötade bra länge och han berätta hur australiensiska folket fungerar. Hans ordspråk är”Gör jag inte det idag så gör jag det imorgon”. De är så ostressade här nere jämfört med alla svenskar.

Nu blir det någon film eller serie på datan innan man kommer slockna tidigt. Idag är Markus och Maria iväg så inatt får jag egen säng.

Sov gött gott folk!

Anders - Hur gick det på julklappsspelet??? hahahhahahaahhahahaha...

Bilderna från mina dyk under vattnet kommer finnas att skåda när jag kommer hem.


Mamma – på den bilden gör jag ett tecken som de här nere kallar ”hang loose”  typ ta det lugnt och njut av livet.

/Peter





Barriärrevet och limbodans...

Resan startade redan på natten. Jag låg ju och skedade Nisse för andra natten då han helt plötsligt flyger upp i sängen runt 4 tiden på natten. Det visar sig han hade fått kramp i ena vaden så när jag tittar upp så står han och stretchar mot väggen. Upp vid 06.30 och fixade sista packningen innan vi killar gick till stan för att hämta bilen vi hade hyrt. När vi kommer dit runt 7.30 så har Nisse missat att de öppnar klockan 8 så det blir lite väntan utanför biluthyrningen. Till slut får vi bilen och det är en stor och rätt fin KIA. Tillbaka till lägenheten för frukost där vi fyller depåerna med pannkakor och mackor. Ner och lasta ner väskor och alkoholen för resan. 1 timme senare än tänkt kommer vi då iväg mot Airlie Beach där vi skulle sova över natten innan vi gick på båten. På vägen möter vi först en som kör på fel sida vägen(måste varit en tysk turist) så folk fick väja från bilen. Med i bilen är Mackan som är chaufför, Nisse som kartläsare, Karin och Maria som tar mittenplatserna i bilen och längst bak sitter jag och Niklas från Stockholm. Niklas gick ut skolan dagen före resan så han hade inte sovit något när han dök upp 7 imorse. Jag hade inget direkt ansvar under bilresan utan var mer som en chef som kollade så alla skötte sina åtaganden. Helt plötsligt på vägen såg vi en rejäl krock och den ena bilen var demolerad. Alla verkade ha klarat sig bra som tur var. Lunch på Subways mitt ute i en stad som Gud glömde. Alla människor var antigen alkoholister, luffare eller bara rent ut sagt smutsiga. Vidare ner mot Airlie Beach och under resans gång blev det P3 dokumentär om HIV och sant eller falskt frågor. Allt för att utveckla vår kunskap som man aldrig kan få nog av. Till slut var vi framme efter 13 timmars bilresa och vi checkade in på Nomads. Ett 6 bädds rum och jag slocknade tidigt. Andra höll sig vaken hela natten och skyllde på att det var ödlor och andra djur på rummet.

Frukost ute vid båthamnen. Jag tog en fruktsallad och en mango pannkaka som var helt okej. Ner mot hamnen där vår båt avgick kl 12. Vi var 18 stycken på båten och vi fick inga dubbelrum. Jag och Niclas fick dela på drömplatserna mitt i båten där solen ligger på som mest. Efter 1 timmes båtfärd gick jag ner och dök med tuber. Det var helt fantastiskt. Jag såg en haj som var rätt stor men lyckades att hålla mig lugn trots rädslan för hajar. Sen såg jag även en helt fantastisk fisk som var typ 1 meter stor och man kunde klappa på. Den hade så söta ögon så var redo att adoptera den hem till vår dusch i Majorna. Själv a korallrevet var helt makalöst. Det var som en tecknad film som Hitta Nemo. Alla fiskar var så färggranna så jag bara njöt att vara på runt 5-10 meters djup. Vi hade dock massa folk som var sjösjuka på båten. Cirka 5 av 18 mådde dåligt. En av dem spydde rätt i vattnet så alla fiskar käkade upp hans spya. Så där upphetsande. På kvällen blev det barbecue med lite gott att dricka till. Vi hade lite undervisning av vad för fiskar de finns i havet och om de är farliga eller inte. Riktigt intressant att lära sig att många fiskar byter kön fram och tillbaka. Tänk om vi människor kunde göra det så lätt som fiskarna. Då hade jag bytt till en storbystad blondin. Haha. Man somnade på 2 sekunder typ, så trött var man efter dagen. Vi hade även lite poolbad på kvällen men det var bara jag och Nisse som tog del av båtens jacussi. På morgonen vaknade jag av att alla hade börjat äta frukost. Jag sov så gott så hade inte märkt att de dukat upp frukosten alldeles bredvid min säng. Alla skratta åt att jag hade sovit så gött utan att märka något. Efter frukosten blev det dagens första dyk med tuber. Dagens tur var helt underbar där vi var djupt nere och simma mellan klippor och korallrev. Det var inte lika mycket fiskar som igår men känslan att simma runt där nere är oslagbar. Det coolaste jag såg på denna tur var en megastor sköldpadda som var cirka 1 meter bred. Vi åkte sen vidare till ett annat ställe för dyk och snorkling.

Dyk 3 var lite mer spännande. Där var det mer fiskar och vi var ännu längre ner under ytan. Vi simmade i olika grottor och tunnlar så det var oerhört lärorikt. Jag blir mer och mer fast i dykningen även om i slutet hände något oväntat. I slutet av dyket så tar min luft slut när jag är längst ner på botten och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Till slut så lyckas jag ta mig uppåt till ytan utan problem och är stolt över man inte drabbades av världens panik därnere vilket är oerhört lätt hänt. Fick beröm av instruktören efter för gjorde precis som man ska göra enligt instruktionerna. Efter dykningen åkte vi till en strand som var taget ur paradiset. Det var så vackert så man knappt trodde sina öron. Bilderna därifrån är helt otroliga så man verkligen njöt av varje sekund på stranden som hette Whiteheaven Beach.  På kvällen blev det grillning med underbart kött och andra tillbehör. Kollade lite på korten från dagen som varit innan man slocknade på stört. Hela natten så blixtrade det så det var som ett fyrverkeri utanför båten. Man blev väckt runt 06.30 av att de hade kört i 2 timmar till ett ställe där vi skulle dyka och snorkla för sista gången.  Det var bara att ta på sig dykarutrustningen före frukosten och hoppa i vattnet. Jag var faktiskt lite nervös efter gårdagens incident med luften som tog slut men efter några minuter kunde jag slappna av och njuta av alla coola fiskar och magiska korallrev. Min instruktör Matt hade fått order av mig att försöka locka fram hajar så vi kunde se dem. Han hade med sig någon slags plastflaska som gör att hajarna kommer fram och man kan se de. Tyvärr visade de sig inte idag men är ändå supernöjd med alla dykningarna här nere. Trodde aldrig jag skulle dyka 4 gånger och se hajar, sköldpaddor och Hitta Nemo fiskar. Efter dykningen så blev det frukost och hemfärd till Airlie Beach. Det var verkligen värt varenda krona att åka ut på barriärrevet. Jag fick även en t shirt och dvd med alla kort från hela resan så 200 dollar för 4 dyk var inte så farligt. När vi kom in till hamnen så bestämde vi oss för att stanna en natt på Airlie Beach. Vi fick tag i ett rum för alla men tyvärr så var det ett 8bäddsrum så vi fick 2 britter på köpet. De var dock mycket snälla så jag behövde inte ta i med mina fruktade nävar. Direkt när vi kommer in på rummet hittar vi en ödla som är i taket så lite nervositet spreds i gruppen. Vi tar 1 timme på kudden för att orka med kvällens aktitiveter som skulle ske. Vi gick först till ett ställe för gratis barbecue. Det var en högklassisk buffé man fick ta av. Korvar med vitt toastbröd och lite stekt lök var det som erbjöds. Jag högg in på 2 korvar som den okräsna kille jag är medans andra var livrädda för att korvarna hade sjukdomar i sig. Vi gick vidare till ett ställe där vår båt som vi var ute med hade fixat bord till oss. Det blev många goda drinkar där och man var tvungen att passa på då de kostade 3 dollar styck jämfört med 10 dollar i vanliga fall. Hade det riktigt trevligt med lekar och sånt innan jag och Nisse bjöd på något chockartat. Vi gick med i limbotävlingen(man ska gå under en pinne utan använda armar). Jag var supernöjd att jag klarade första höjden med tanke på att jag var typ 30 cm längre än övriga deltagare. I andra omgången åkte jag dock ut medans Nisse åkte ut i nästa runda. Framåt kvällen kastade paren in handdukarna när de hade fått för mycket dricka i sina kroppar.  Jag och Niklas körde dock på hela kvällen och jag var hans wingman utan framgång. Kände mig som Barney i How i Met your Mother. Till slut så går vi till Donken(lärt mig av frugan) och beställer hamburgare o lite annat gött. När vi sitter och njuter av våra hamburgare får vi en gratis show när en kille försöker slå ner vakten på stället. Vakten är dock sumobrottare så han bara lägger sig på killen så han inte kommer loss. Sen vrider han lite kroppsdelar på honom så han skriker gött. Efter det tog vi oss till sängen där vi skulle lägga oss. De 2 britterna som bor på vårt rum är dock vakna och han försöker ragga på henne genom att erbjuda henne massage klockan 3 på natten. Han var lite desperat kan man säga. Till slut somnar man gött men jag vaknar grymt tidigt då Niklas som sov över mig slog världsrekord i höglåtssnarkande. Var nära på att klappa till honom men slog bara i hans säng så han skulle vakna och sluta snarka. Efter en god frukost så styrde vi skutan mot Brisbane igen där vi kom hem sent på kvällen.

Det var allt för nu och glöm inte kommentera!

/Peter




Natten med Nisse och Barriärrevet imorgon...

Natten med Nisse och Karin gick över förväntan. Sov helt okej även om Nisse sa att jag andades tungt då och då. Nu är Anna jättenöjd då jag går under smeknamnet ”Kobran” hemma hos oss. Vaknade runt 9 tiden och då hade Marcus och Maria fixat frukost till mig. Det är ett par som ska med oss och segla. De har även sålt alla sina tillhörigheter hemma för att flytta hit till Sydney och skaffa sig jobb och arbete.  Idag blev det i alla fall en löptur imorse. 32 grader och en luftfuktighet som var helt sjuk. Efter det blev det lite styrka på gymmet här. Dusch och sen så var jag tvungen att fotografera en as stor spindel som jag såg utanför lägenheten. Den var riktigt vidrig som ni ser på bilden. In till stan där jag mötte upp Marcus och Maria. Lite sushi och promenad innan helvetet brakade loss. Så mycket regn, åska och blixtar har jag inte skådat i hela mitt liv. Fick bli lite kaffe och en öl på att café vid floden här i stan. Sen mötte vi upp Nisse vid skolan och gick och köpte lite öl och vin till vår resa som går av stapeln imorgon. Vi drar imorgon tidigt upp mot Arlies med en hyrbil och där kommer vi vara tills måndag om jag fattat allt rätt. Har inte så stor koll på själva resan utan mer bara hänger på. Så nu kommer bloggandet ta en paus under dessa dagar då internet är obefintligt där ute på Barriär revet.

Nu ikväll har vi badat i poolen här på hotellet och snart ska vi alla ut och äta. Maria här fyller år idag så vi ska ut och fira henne.

Ha de jäkla gött därhemma allihopa och be för att vädret kommer vara bra på barriärrevet.

Fortsätt kommentera så jag har något roligt att läsa när man är tillbaka i Brisbane.

/Peter




Framme i Brisbane...

Nu är man till slut framme i Brisbane och hemma hos Nisse och Karin. Dagen började med att jag packade klart det sista på rummet i Byron Bay. En av de tyska tjejerna hade dock lagt alla sina kläder vid dörren så det var nästan omöjligt att ta sig ut. Tänkte kasta alla kläderna på henne innan jag gick men fick hejdat mig i sista stund. Drog mig ner till stranden där jag hängde med Gävlegrabbarna. Försökte surfa med en proffsbräda men den var så lätt så det var omöjligt att ta sig upp. Men cool såg man ut när man gick på stranden med en sån proffsig bräda. Vid 13 tiden så tog jag bussen mot Brisbane och 3 timmar senare kom jag fram till deras lägenhet. Slängde in alla mina saker och tog mig ut för mat och sen för att möta Nisse vid hans skola i stan. Gick en promenad runt stan och sen blev det hemlagad burritos. Nu kom ett annat par som också ska sova hos Karin och Nisse. Blir lite trångt men kommer bli grymt trevligt. Ska dela säng med både Karin och Nisse så ska bli en natt jag sent kommer glömma.  Inte på det snuskiga sättet utan mer på hur jag kommer få plats i sängen. Imorgon är värdparet iväg så imorgon ska detektiv Nyström ut på egna äventyr.

Ha de gött så länge och Anette – Som jag skratta när jag läste din historia. Anna i ett nötskal. Hahaha

Fortsätt med era goa kommentarer!

/Peter




Fyrar och Brisbane imorgon...

Gårdagskvällen blev oerhört trevlig. Jag och Gävlekillarna drog till Cheeky Monkeys där vårt hostel hade egna bord och så på stället. Blev en köttbit och nachotallrik till middag så det smakade fint.  Några öl på det som slank ner fint. Lyckades vinna en öl på frågesporten där frågan var ”Vilket land vann den första straffsparsavgörandet i en VM final”?. Rätt svar är Brasilien 1994 om ni undrar. Vi hade det riktigt trevligt och alltid kul att prata med folk man annars aldrig skulle prata med. Dock känner man sig som världens sämsta på språk när man talar med britter och amerikaner med sin perfekte engelska.

Denna dag har varit riktigt konstig. Vaknade runt 9 och då vräkte regnet ner. Skulle ut och gå vid 11 men då var solen framme så gick till stranden istället. Låg där i 2 timmar innan det började ösregna så fick ta sig hemåt till rummet. Drog ner till jacussin här istället och det var asgött att sitta i den värmen medans regnet bara öste ner. Drog en hamburgare till lunch och den var sjukt äcklig. Vem tusan har rödbeter, stekt lök och världens tjockaste baconskiva? Kväljningarna var nära.

Nu på eftermiddagen bestämde jag mig för att ta promenaden upp till fyren som ligger 30 min promenad uppe i bergen typ. Det tog mig 1 och en halv timme att ta mig dit för jag gick värsta promenad stigarna dit så jag var helt slut när jag till slut kom fram till toppen. Anna hade varit så imponerad för jag hade ett grymt tempo som hon lärt mig och mina kläder var typ blöta av allt svett. Det var en helt fantastisk utsikt och även där ligger den östligaste platsen i hela Australiens fastland. Fotade bra mycket så nu är jag lika galen som kineserna med fotografering. Tillbaka till hotellet där jag kollade lite serier på datan innan jag gick ut för lite sushi. Kvällen fortsätter med packning då jag drar till Brisbane imorgon på dagen. Ska försöka hinna till gymmet imorgon bitti så ska försöka sova tidigt.

Känns nu som man är på väg hemåt faktiskt även om det är över 2 veckor kvar tills jag är hemma.  Ska bli gött att komma hem till allt förutom kylan som kommer knäcka mig.

Ha de gött så länge så skriver jag när jag kommit fram till Brisbane och checkat in hos Casa Nisse och Karin!

Kommentera tack!

 

/Peter




Surflektion 3 och tjejer som snarkar...

Igår kväll var man riktigt trött så tog mig till Woolwhorts(Som ICA) och köpte mig lite kakor och dricka. Kröp sen upp i sängen och såg på lite serier och bara tog det lugnt. Utanför på hotellet hade de hyrt in en musiker som spelade covers. Låtar som Sex on Fire och Time after Time spelades och han hade lätt vunnit Idol om han varit svensk. Somnade tidigt men vaknade av att någon dåre snarkade galet mycket inatt vid 4 tiden. Fick lägga hela mitt tjocka täcke över huvudet för jag skulle kunna somna om. Gick upp sen vid 9 tiden och då snarkades det igen. När jag då undersöker vem det var visade det sig att det var en av de tyska tjejerna som hade en snarkpipa som hette duga. Höll på att kasta strumpor på henne inatt så hon skulle vända sig om och sluta snarka. Den ena kanadicken drog hem en tjej inatt men om något hände vet jag inte då jag sov som en sten. Men med tanke på alla lakan o dylikt de täckt för så kan man anta att något hände

Vidare ner mot stranden för lite solning och fortsatte på boken med Morgan Alling. Det är en riktigt tragisk bok om en människas uppväxt men samtidigt väldigt intressant då jag själv inte haft något av de problemen han hade.

Efter det blev det sushi som var magiskt gott i denna värme. Vidare mot surflektion nummer 3 och idag gjorde jag mitt livs surfing. 4 vågor tog jag grymt bra och speciellt en gjorde så jag surfade säkert 30-40 meter. Vilken känsla och lyckorus. Idag var vi även längre ut på de riktigt stora vågorna och ibland körde vågorna över en.  Därute är de så starka att man inte har mycket att sätta emot när de kör torktumlaren med en.

Nu ikväll blir det ut och äta med grabbarna från Gävle som jag numera vet vad de heter. Stefan och Johan för de som undrar. Blir till Cheeky Monkeys där det är billig mat och även billig dricka för oss som bor på Nomads. Imorgon blir det sista dagen i Byron då jag tar bussen till Brisbane på onsdag runt 11 tiden.

Anette – ni får bo hur nära oss ni vill. Är det så har vi ju plats i vårt lilla rum. Dock får ni fixa lite med läckor och annat men det löser händiga Ove utan problem.

Fått bilderna från surfingen nu men de ligger på skiva så ska försöka lägga över de till datan så fort jag kan annars kommer de upp när jag kommer hem.

En av tjejerna som jag bodde med i Sydney gjorde något så grymt roligt för 2 veckor sedan. Hon träffade en kille som hon gick hem till. Veckan efter så tror hon att hon är gravid så hon går och köper graviditetstest. Hon åker hem och går in på toa. Hon kommer ut lite senare och säger” Jag är ju helt dum i huvudet, jag har ju en p stav i mig så jag kan ju inte bli gravid”. Som jag skratta när jag hörde det.

Ha de gött så länge och glöm inte kommentera!

/Peter



Bebisdelfiner och transor...

Gårdagskvällen var oerhört lugn. Tog en tur till en pub/restaurang här bredvid och käkade kyckling med pesto o pommes(inte helt rätt till sån mat) och så kollade jag på australiensisk fotboll. De är rätt hyfsade med snabba och starka spelare. Dock kasst spelsinne och usel teknik.

Efter det blev det sängen för jag var helt slut i kroppen. Somnade utan problem trots det var tänt och massa folk på rummet. Konstigt hur man anpassar sig till saker efter bara några dagar.

Idag fick man sätta klocka tidigt. Paddla kajak stod på schemat så var uppe redan vid 7 tiden. De hämtade upp mig runt 8 o sen ut till havet. Där paddla vi 2 och 2 så jag hamnade med en tysk nazist som hette Simon och var från Stuttgart. Han var kanske inte nazist men trevlig var han faktiskt. Vi hade bra samarbete där jag styrde från den främre positionen medans han höll takten i armtagen. På havet såg vi massa delfiner och det bästa var när en bebisdelfin bara kom upp från havet cirka 2 meter från oss. De är oerhört vackra djur så funderar på att skaffa en när vi får badkar. På turen var ett tyskt par som var så söta. De var typ 30 år men båda hade varsin halva av ett hjärta i silver. Sånt man gav bort till tjejer när man gick i 4e klass o så. De som man krävde tillbaka sen när de hade dumpat en. Det var tider det.

Efter havet skulle jag till Ballina som ligger 3 mil härifrån. Där skulle jag möta Kristoffer(Nisse) som hade tagit sig dit för att kolla på vänner som lirade fotbollstennis . Letar efter bussen dit och till slut finner jag den.  Bara det att den går om 2 timmar så fick vänta en stund. När jag kom på bussen så tog det 1,15 timmar att ta sig till Ballina för de körde in i varenda litet område som hade hus. När jag kom fram var det final i en stor fotbollstennis turnering.  Det var bara brassar och alla var riktigt grymma så där hade man inte haft en chans. Istället ställde jag in siktet på grillningen bredvid för de hade brasiliansk grillarkille och deras kötttekniker. Brasilianskt kött är faktiskt oslagbart och jag käkade mig proppmätt tills magen sa stopp. Efter det körde vi massa fotboll med att hålla bollen i luften. Där imponerade jag stort så de erbjöd mig en plats i stadens inomhusfotbollslag. Tacka vänligt men bestämt nej tack. Det var även julfirande på samma plats så det var band som uppträdde och mycket folk i rörelse.

Fick skjuts hem av en brasiliansk kille som var tvilling med spanska tennisspelaren Rafael Nadal.  Vi tjöta på bra länge i bilen och han var bitter han slutade spela fotboll och satsade på volleyboll istället.

Idag har 4 nya personer checkat in på Paradise Hotel(mitt hotellrum) om ni undrar. Det är 2 kanadicker(låter snuskigt) som ser ut att vara 16 år eller något. Men snälla killar så ska lära de reglerna hur de går till på Casa Nyström. Sen 2 tjejer från Tyskland eller Holland som jag bara såg kvickt. De verkade rätt tråkiga så ska jävlas med dem hade jag tänkt. Hur vet jag inte ännu?

Idag höll jag på att bli rasande. Sitter och äter lunch på sushistället som är här bredvid. In kommer en kille som vill va en tjej och pratar som en tjej också. Typ massa färg och smink i ansiktet så man blir riktigt äcklad av denna personen. Han/hon hånar och snackar skit om personalen och så gick personen fram och tog på all mat(med fingrarna) som stod framme. Jag som tänkt äta mer än det jag precis tagit blev så äcklad så var tvungen att lämna stället och äta någonstans. Vidrigaste någonsin faktiskt. Till slut körde de ut han/henne.

Idag blir det att ta något litet ute innan jag sover tidigt. Är oerhört trött nu på dagarna så ska försöka sova lite extra för det känns om allt går i ett. Vill ha de lite lugnt med. Bilder från kajaken kommer i dagarna då de finns på facebook för nedladdning imorgon troligen.

Dåligt med kommentarer så kräver bättring!!

/Peter

 





Svordomar och kineser kan inte parkera bil...

Gårdagskvällen var oerhört trevlig. Jag hängde ju på paret på mitt rum till en bar där vi mötte upp 2 stycken som tidigare bott på detta rum. Det var 2 svenska killar från Västerås som var hur roliga som helst. Den ena hade vaknat upp på en australiensares tomt på morgonen efter en ordentlig fylla och den andre hade tappat 2 telefoner på 2 veckor. Han kunde även somna när som helst så han hade blivit utslängd från 3 ställen på grund av trötthet.  Till middag blev det sushi och den var världsklass så nu har jag gått helt loss på sushi. Imorse vaknade jag sent och tog mig ut för frukost. Tyvärr är vädret kasst idag så efter frukosten blev det mot gymmet för ett styrkepass. Sushi direkt efter innan regnet började ösa ner och eftermiddagens surfing blev ball. Det var helt ärligt talat en av de jobbigaste dagarna på länge. Först regna det ju helt galet mycket så man frös typ innan man kom i vattnet. Mamma vet ju att jag är känslig för kyla. De 3 första timmarna kom jag inte upp riktigt en enda gång. Svordomar haglade och tänkte kasta in handduken men skulle ge mig tusan på att jag skulle klara det idag med. Idag hade jag fått en mindre bräda som var mycket svårare än gårdagens. Sista timman kom jag upp 3-4 gånger på egen hand och åkte några riktigt långa vågor. Efter surfingen skulle vi ta oss hemåt med bussen. Då hade någon pajat 2 däck så vi fick byta däck i regnet som tog cirka 1 timme. Snacka om jag var nedfrusen då. Till slut kom vi hem och jag fick duschat i cirka 30 minuter så värmen i min kropp kom tillbaka.

Överallt här så spelar de instrument på gatorna i hopp om att tjäna lite pengar så det är väldigt varierad klass på musik man får höra. Aboriginerna har något långt instrument som de spelar med och när de mixar det med lite pop musik så blir det grymt skön rytm.

Igår hände något grymt ballt. Vi går förbi en musikant. En full tjej(britt så klart) stod där och hyllade honom trots han var helt värdelös. Hon vill vi ska lägga pengar i hans väska men vi vägrar. När hon ska göra det så ska hon tömma sina mynt och hon öppnar sin plånbok. Ur där ramlar hela plånbåken med sedlar för massa hundra dollar och annat Krims och krams. Hon får då panik och börjar rota i hans väska och han slutar spela och undrar vad hon sysslar med. Som jag skratta.

Nästa skratt bjöd 2 kinesiska tjejer på. Utanför sushi baren skulle de fickparkera. Luckan var jättestor men det tog de ändå 15 minuter för de att få bilen parkerad. Den ena kunde inte köra bilen och den andre kunde inte förklara för chauffören hur nära hon var de bilarna framför och bakom henne. Även där skratta jag ihjäl mig.

Igår knacka det på vår dörr på rummet runt 20 tiden. Utanför står 5 killar som undrar om de kan få köpa något starkare än marijuana av oss. Jag som är storlangare här nere hade tyvärr inget o sälja till dem. Nästa gång ska jag ge de antingen lite Viagra, laxermedel eller något piller som gör att de blir helt förstoppade.

Imorgon blir det upp tidigt. Ska ut och paddla kajak med delfiner. De kommer och hämtar upp mig 08.10 så blir tidig kväll för min del. Här somnar jag dock så fort jag lägger mig i sängen så det är en bra egenskap.  Nu blir det att ta på sig kläder och gå ut och käka nånstans. Är helt död efter dagens gym och surfing. Man blir helt slut i kroppen så det är bara att tacka för träningen.

Då jag inte tagit några kort idag heller så blir det kort från tidigare händelser under resan.

Fortsätt kommentera!!

/Peter

 


Hajar i havet och surfproffs numera...

Gårdagskvällen blev mycket trevlig. Hängde på 2 killar från Gävle som skulle till Chicky Monkeys här i närheten. Där är maten och drickat oerhört billigt(Australien mått) så för 10 dollar fick man en köttbit med pommes och en öl. Annars är ju allt med mat tragiskt dyrt. 2 kulor glass 35 kronor för exempel. Men bra för min beachkropp att sånt är dyrt.

Blev några öl där och mycket tjöt och den ena av dem har varit grym boxare så blev lite rädd han skulle golva mig när jag sa vi brukar vinna mot Gefle. Drog hem så vi var hemma runt 22.30 och precis utanför vårt hostel stannade vi upp. Där pågick reklaminspelning och jag som är så mediakåt försökte få till en statistroll men det hade de inte behov av. Riktigt otur som vanligt.

Vaknade runt 8 imorse av att det va cirka 43 grader i rummet. Gick knappt att andas för solen ligger på hela morgonen mot vårt fönster. Blev en latte och en gigantisk fruktsallad innan jag gick ner mot stranden för lite solning. Idag blåste det inte lika mycket. Strömmarna är dock livsfarliga så man märker hur livräddarna få hämta folk som kommit för långt ut.

Har nu träffat det svenska paret som bor i mitt rum. De visade sig att de var från Stenungsund och var supertrevliga. De backpackar runt i världen i 6 månader så man blev avundsjuk när man hörde alla länder de varit i och ska till. De gav mig lite tips om bästa stränderna och även var man kan träna så har varit till stor hjälp. Det holländska paret firade att tjejen hade fått jobb här så de var ute igår och imorse hade de en baksmälla som jag sällan skådat. Deras huvuden såg ut att vara 2 ballonger och huvudvärken bara slog i deras skallar.

Idag var första dagen på min surfarkurs. Vi tog oss till en strand som hette Lennox Beach och där gick vi igenom surfingens grunder och hur och varför vågorna kommer åt olika håll. Även hur farligt det är med alla strömmar och hur lätt man bara försvinner ut till havs.

Vi fick lära oss en teknik som heter popping och det är ett av många sätt hur man tar sig upp på brädan. Efter ett tag fick vi ta oss ut till havet och pröva på att surfa själva. Jag fick en gul bräda(inte snygg för min image). Efter ett tag kom jag upp och åkte på egen hand. Vilken känsla kan jag berätta. Det dröjde bra länge mellan stunderna man kom upp så ibland kändes det som man svalde hela havet. Totalt kom man upp kanske 4-5 gånger på egen hand och typ 10 gånger när de hjälpte en. Surfläraren vi hade gav mig ändå bra betyg för han sa att det är mycket svårare när man är så läng. Ville se brorsan på bräda om han klarar av det. Surfläraren var även tvilling med Keith Urban(Nicole Kidmans man) och han hade surfat i 38 år. Så vill jag se ut när jag är 50 typ.

Nu när jag kom tillbaka så har det visat sig att det varit vithajar i havet där jag bor och även några kopparhajar. Jag låg på stranden före surfkursen och var även i havet några gånger. Sjukt att veta nu att en vithaj kan ha varit i närheten när man badat.  

Efter surfkursen så bar det av till ett gym som jag till slut hittat. 55 dollar får jag betala för 5 dagars träning så gångra det med 7 så får ni det svenska priset. Men gymmet höll bra klass så blev 45 min på cykeln och en hel del ben och bålövningar.

Nu ska jag ut och äta någonstans med det svenska paret som bjöd in mig. De ska träffa ett annat svenskt par så nu ska va det 5e hjulet. Passar mig perfekt.

Kort från surfingen kommer efter lektion 3 då jag inte kunde ha med min egen kamera. Ni får istället bilder på vårt rum och hur vårt hostel ser ut.

Fortsätt kommentera!!!

/Peter



 


Framme i Byron Bay

Gårdagen började med att man fick lämna tillbaka rollerbladesen vi lånade. För egen del åkte jag ner från där vi bodde så det blev en grym fart ner i backarna. Efter det blev en latte och en megastor fruktsallad som vanligt. Livet är bra gött ibland tänker man med frukt i munnen. Vidare ner till Manly Beach där det blev lite solning i några timmar. De har världens bästa glass ide här nere. Man beställer vallfri glass och sen får man bestämma vad man vill ha i den. Igår valde jag Mms, gummibjörnar och Snickers som de till slut gör till en enda stor röra. Himmelskt gött så tänker öppna en nu när jag kommer hem. Vi tog oss till Quiksilver innan vi gick hem och där hittade jag en keps och ett par solglasögon som jag inhandlade. Vidare hemåt för dusch och packning som är ruskigt tråkigt. Fick plats med allt tack vare min syster Karins tips om man ska rulla kläderna så de tar mindre plats. Sen tog vi båten in till Sydney och på den färjan hände saker. För det första så är det underbart att man kan beställa alkohol på en sån båt som tar typ 10-15 minuter. Blev en öl och lite coola foton. På båten dyker då en dyngrak australiensare som vill vara med på varje kort och typ krama mig hela tiden. Vet inte vad som är med Australien men känns som jag är hetast bland killarna här nere. Kanske har en gay look här nere, vem vet… hahaha

Hoppa av vid Operahuset där vi fotade ihjäl oss och även vid Harbour Bridge som är mäktigt vacker. Känner mig verkligen som en asiat så som jag fotar hela tiden. Till slut hittar vi en restaurang som serverade pizza och där åt vi alla varsin pizza som smakade ljuvligt. Var första gången på resan med pizza så den smakade så där extra gött. Efter det sa jag hej då till tjejerna och tackade så oerhört för att jag fått sova hos de och att de stått ut med mig under 4 dagar.

Nu var jag då själv och skulle ta mig till centralstationen där min buss skulle gå. Blev först tåg en bit innan jag vandrade mot buss terminalen. Då jag var lite vilse och inte riktigt visste vilken väg jag skulle ta så kommer folk direkt och frågar om jag behöver hjälp utan att man ber om det. I Sverige måste man verkligen fråga folk annars går de bara förbi en. Här stannar de och frågar om de kan hjälpa till och verkligen gör det enkelt för en. Pluspoäng Australien heltklart.

På bussen senare så fick man dubbelsätet och natten var räddad. De andra resenärerna var Hitlers lärjungar(läs tyska tjejer), 2 pariskillar som måste varit höga för de va så flummiga och fattade ingenting, 1 gubbe som var kopia av han Storken i sällskapsresan och till sist ett norskt par som hade medellängd på 136 cm.

Efter förra resans fiasko med AC haveri så hade de nu kompenserat det med att ha typ minusgrader i bussen. Tur jag hade tjock tröja med mig annars hade jag förfrusit. Mina ben frös dock hela natten men lyckades ändå sno åt mig några timmars sömn.

Hittade direkt hotellet och fick checkat in. Såg inget av mina rumskamrater då så blev en promenad och sen fick jag köpa mig ett nytt lås för det andra jag har var för stort. Vidare ner mot stranden där det blåste mycket men sol som var i sitt livs form. Många brände sig på Bluebottles som är typ blåa brännmaneter. Det var kö typ hos badvakterna av folk som behövde is och kyla ner märkena.  Drog tillbaka till hotellet och vi har 2 jacussi på hotellet. Det var jag inte sen att utnyttja. Efter ett tag kommer en riktigt skön snubbe och vi tjötar ett bra tag på engelska innan vi inser att vi båda är svenskar. Han och en till är från Gävle och reser runt i 2 månader så ikväll skulle jag haka på de till en restaurang för en bit mat.

Mina rumskamrater är följande utan att jag lärt känna dem ännu. Så ni får reda på mer imorgon.

En kanadick från Vancouver. Mycket trevlig och jag snacka NHL och surfing med honom.

Ett holländskt par som inte sett solen sen medeltiden typ. De är kritvita men snälla

1 svenskt par som jag inte sett ännu.

Sen är det bara jag kvar i vårt 6 manna rum. Är dock ingen dusch eller toalett på rummet så nu ska jag snart ut och duscha i hallen. Vi har dock en balkong som kompenserar det. Imorgon blir det troligen surfkurs som jag ska göra i 2-3 dagar hade jag tänkt.  Måste ge det chansen även om det är dömt att misslyckas. Men ska ge fan på att jag ska åka ordentligt en våg.

Det var allt men kommentera mera och gärna vad ni som läser har för er hemma i Sverige.

 

/Peter

 



Kramp och kommit in i brottets bana...

Denna dag började i ett rasande tempo. Sofia som kör powerwalk varje morgon drog upp mig imorse. Hon tog en lång promenad medans jag drog till det klassiska ”Rocky” gymmet som ligger en bit bort här. Idag gjorde jag något av det mest kriminella jag gjort i hela mitt liv. Jag smet in på gymmet utan att betala. Kändes riktigt coolt att göra något så kriminellt så nu är jag fast i brottets bana. Dröjer inte länge innan jag kommer styra Göteborgs undre värld om det här fortsätter.

Körde intervaller på löpbandet och det kändes riktigt bra. Tills sista intervallen då helt plötsligt min vad sa ”tack men du har nog druckit för lite” så krampen tog över och jag fick kasta in handduken. Körde lite styrka efter innan jag tog mig till ett café för att köpa mig en latte till min frukost. Var en trevlig kvinna i sina bästa år(läs min mammas ålder) och vi fick grym kontakt. Hon var från Irland men flyttat hit och hon sa att det var det bästa hon gjort. Hon gav mig beröm för min engelska och det gjorde mig oerhört stolt.

Efter det blev det ner till Quiksilver där Sofia jobbade. Hon har 50 % där så jag shoppade loss på 2 har jeans shorts som var råsnygga och ett par grymma badbrallor som kommer göra mig till kung på Göteborgs badstränder.

Vidare ner mot stranden där det blev solning ett bra tag. Var dock på väg att göra en sån tabbe. Tjejerna är i havet och jag planerar att putta en tjej bakifrån så hon ramlar och sen dränka henne lite på skoj. Precis när jag ska trycka i händerna i ryggen på henne så ser jag att det är en annan tjej som jag aldrig set tidigare och fiaskot var nära. Skapligt sned hon blivit om hon blivit dränkt av en okänd stork till svensk.

Nu på eftermiddagen hyrde vi rollerblades och åkte runt i stan. Jag som åkt en del löste det galant medans 2 av tjejerna åkte rätt in i lyktstolpar och liknande för att få ner farten. De hade även problem att bromsa kan jag tillägga. På vägen hem skulle jag imponera och åka uppför alla backar eftersom vi bor uppe på en kulle. Satan i gatan vad jobbigt det var men grym mjölksyra fick man i benen.

Nu ska vi ner till hamnen för att ta oss något glas vin och bara njuta av värmen. Imorgon kväll bär det av från
Sydney till Byron Bay. Ska gå surfkurs hade jag tänkt när jag kommer dit. rf

Nu precis så inträffa något som vände lägenheten upp och ner. världens största kackerlacka äntrade vår lägenhet så tjejerna blev helt tokiga. Jag som är en sådan MAN tog ansvar och fixade kackerlackans begravning utan problem. Av sekretessskäl vill jag inte lägga upp något kort då kackerlackans familj kan ta illa upp och stämma mig för mord och liknande.

Får tacka mina vänner här som låtit mig sova och hänga med de i några dagar. Ni har varit så trevliga och jag har haft de riktigt skoj även om ni tjejer inte är kloka ibland… hahaha.

Lämna några roliga kommentarer som jag kan läsa när jag kommer fram till Byron Bay. Där ska ja för övrigt bo med 5 andra okända människor så det ska bli spännande.

/Peter

 

 









sova i riktig säng och vältränat land...

Gårdagskvällen blev riktigt trevlig. Några glas rom och Cola innan vi tog oss ner till hamnen för att besöka ett ställe där. Var helt sjukt gött för här nere går man ut typ vid 18 så de var asgött väder och sköna människor. Efter ett tag så ska jag beställa varsin Corona till alla vi. När jag vänder mig om så är alla tjejerna borta och där står jag med 5 Corona i handen och inte ett ansikte jag känner igen. Jag känner mig då som en riktig förlorare och funderar allvarligt på att dela ut flaskorna så jag slipper skämmas. Till slut så kommer flickorna tillbaka och de får varsin flaska så de blir överlyckliga. Tar ett gött snack med några stockholmare som bor här nere. Snackade mycket fotboll och speciellt AIK diskuterades. Vi tog oss hemåt runt 22 men somnade la inte förrän 1 tiden. Som tur är hade en av Skåne tjejerna bortamatch inatt så då snodde jag hennes säng direkt. Riktigt gött att sova i en riktig säng, det var ett tag sen. Imorse så blev det att ta sig till en strand i närheten som heter Fresh Water och ligger alldeles här bredvid där vi bor. Den var liten men fantastiskt vacker och man låg perfekt och solade. Idag var det dock hajar i vatten för massa helikoptrar fladdrade runt uppe i luften. Det stoppade inte oss att bada ändå. Några timmar senare gick vi hemåt och man såg ut som en kräfta för det var otroligt varmt idag. Dock är det inte lika varmt i vattnet som i Thailand typ men ändå runt 20-21 grader.

På eftermiddagen så tog jag upp jakten på ett gym här i närheten. Gick runt ett tag innan jag hittade ett gym i centrum. Och vilket gym det var. Det var som taget ur Rocky filmerna. Gamla bänkar och vikter som höll på att rosta sönder.  Blev ändå ett bra styrkepass innan jag mötte upp Sofia som hade provjobbat på Quiksilver. Enligt rykten så får vi 50 % rabatt på allt i butiken så kan bli lite shopping där imorgon. Lite matshopping så tog vi oss hemåt och gjorde kycklingwraps som var riktigt gött.

Idag blir det nog en lugn kväll med film och pop Corn. Imorgon blir det nog stranden om vädret tillåter annars blir det in till Sydney centrum

Australiensarna är ett hurtigt folk. Väldigt vältränade så man själv känner sig helt otränad när man är i detta land. Jag lyckades dock hitta en som var lite otränad som ni ser på korten. Han är en sällsynt art här nere för allihopa springer som galningar.

Fortsätt kommentera mina hjältar!

/Peter






Både myggen och brännan från Thailand är tillbaks....

Nu har man haft första dagen på semestern som tillbringats till stor del på stranden . Min lilla prinsessa därhemma kommer skratta lyckligt när jag berättar att jag fått thailandsbrännan tillbaka här i Sydney.

Gårdagen blev väldigt lugn. Sov en stund på dagen innan vi gick och handlade mat och kikade lite i affärer.  Därefter blev det tacos och klassikern Torsk på Tallinn på tv. Den funkar lika bra här nere kan jag meddela. Natten spenderades på deras soffa och jag vaknade av ett brak inatt. Visade sig att jag lyckats välta ner dammsugaren med min fot som stack ut från soffan. När jag vaknat så märkte jag att myggjävlarna hade attackerat mig fullständigt. Blev att gå in på toa och spraya ihjäl mig innan jag gick och la mig igen. Vaknade lite innan 8 så tog mig en frukt och sen på med träningskläderna och ut på en timmes löptur. Efter det blev det lite armhävningar innan man gjorde sig en grym frukost. Vidare mot stranden där vi låg och solade en bra stund. Tyvärr hade man misslyckats totalt med insmörjningen så nu ser man ut som ett riktigt freak. Det var sjukt mycket folk på stranden idag för det var massa tävlingar för barn. Det var allt från snabbhetstävlingar på stranden till att man skulle ta sig ut i havet och paddla med sina surfbrädor runt olika bojer . Jag blev sugen på att hoppa in i ett lag men insåg tidigt jag hade kommit sist i varenda tävling.

Vågorna här är helt sjukt stora så min lilla ögonsten där hemma hade inte badat mycket här. Haha

De har även helt galet mycket badvakter överallt men som vågorna är så känns det nödvändigt. Men är alltså cirka 50 badvakter på vår strand här nedanför. Har lust att pröva på att surfa men ser så sjukt svårt ut men ska väl testa det någon dag hade jag tänkt. Alla ser så coola ut med sina brädor och jag som är riktigt töntig skulle behöva ha en bräda så jag ser lite coolare ut.

Blir att dra mot Byron Bay antingen onsdag kväll eller torsdag kväll. Ska bara hitta nåt schyst hostel där så jag har någonstans att bo när jag kommer fram.

Klasbild på min soffa till säng. Sover som en prins där.

 Investerat i en handduk här nere. Ledsen hjärtat men de handdukarna jag hade med mig hemifrån gick inte upp till min navel

 Fortsätt kommentera för de är grymt kul att läsa vilka som är här inne och kikar!

/Peter






Resan som gud glömde....

Oj nu har man precis kommit fram till Helena och hennes vänner på Manly Beach i Sydney. Gårdagen i Melbourne var helt fantastisk. Började med ett pass på gymmet där det blev 1 timmes löpning och styrka på det. Efter det blev det tvättning och så när det blev klart så tog jag mig mot casinot i Melbourne. Där gick jag in och körde cash game i pokeravdelningen. Gick riktigt bra i början och låg på några dollar plus. Till slut så ville jag köra lita tuffare och gick all in några gånger för det är inte så ofta man är på casinot.  Men då förlorade jag det jag satsat men var riktigt kul att vara där och det är många personligheter på casinot.

Vid mitt bord satt bland annat:

Singapore – såg ut att vara 13 år men riktigt duktig vid bordet.

Jeff – 67 årig gubbe som verkade vara gjord av pengar för han gick all in hela tiden

Doris- 75 årig tant som inte var någon höjdare på poker.

Zinedine- 23 årig kille från Frankrike som satt o lyssna på sin Ipod hela tiden.

Steve – Riktigt skön melbournian som satt och drack massa öl under spelet.

 

Efter casinot blev det att ta sig hem och packa ner allt innan jag tog mig in till centrum för att ta bussen mot Sydney. Bussen var fullpackad med folk så man satt 2 och 2 i varje säte. Jag hamna bredvid en skotsk tjej som åkte jorden runt. När vi ska lämna stationen kommer en tjej springande. Hon tror hon missar bussen och drabbas då av ett panikanfall jag sällan skådat. Hon tappar andan och börjar hyperventilera/gråta och man lider med henne. Busschauffören är då snäll och vänder om så hon får komma med bussen. Efter 2 timmar händer det ofattbara. AC går sönder och vi måste stanna till för att diskutera hur vi ska göra resten av resan. När vi klev av bussen så var det 38 grader i bussen sån ett tag tänkte jag man skulle sitta naken resten av resan.  Vi bestämmer att vi ska åka vidare med öppet fönster i 3 timmar till där vi senare skulle byta buss i Canberra. Efter bussbytet så blir det en mer trivsam och normalvärme i bussen. 8 imorse(12 timmars bussresa) kom jag fram till Sydney och då hade jag ingen aning hur jag skulle ta mig till Helena o company. Löser det med att genom min grymma australienska accent lösa vägbeskrivning ända till deras dörr. Blev först tåg innan man tar båten till Manly. Där åkte man förbi Sydney operan som var riktigt mäktig.

Nu har man varit här i några timmar och vädret är ingen höjdare här så jag börjar bli rädd att min bränna inte kommer existera när jag kommer hem. Har blivit mycket tjejsnack så snart är mitt huvud på väg att sprängas. hahaha. Nej de ska nog gå fint

Ska ta oss en tur sen så de får visa mig stan och allt annat.

Fortsätt kommentera!

/Peter

 


Koala och man ska aldrig låta mig ha ansvar över folk....

Oj oj har fortfarande inte hämtat mig efter konserten. Låg och drömde igår om alla sköna låtar och att jag numera vill bli rappare som Jay Z. Orkade aldrig gå till casinot igår efter konserten för tröttheten tog över. 7 timmar är maxsömnen man får per dag här om man ska ha tur. Tyvärr vaknar man flera gånger på nätterna. Alla sover så lugnt och tyst utom den satans britten som snarkar nåt helt jävligt. Förstår inte hur jag kan störa mig så mycket på honom men oundvikligt känns det som. Funderar på att gå ner till receptionen och kräva att alla som snarkar kan ligga i ett rum så vi andra tyska människor kan få sova ifred. Har dock uppfunnit ett knep nu på nätterna. När britten sätter igång med sitt motorsågande så tar jag på mig mina hörlurar och de är så grymma så man knappt hör han. Vaknade som vanligt runt 8 och tog min bok och gick ut för att äta frukost. Går alltid till samma ställe där jag beställer megastor fruktsallad och en Latte. Deras latte är för övrigt toppen någonsin av godaste kaffet. Slår till och med min magiska hemmagjorda.

Efter frukosten blev det att packa ihop saker för dagens tur som gick under namnet” Great Ocean Road”. De hämtade upp mig klockan 11.30 och jag fick ansvaret av busschaufför John att räkna in alla 20 så vi inte tappar någon på vägen. Om han visste vilken tabbe att ge mig sånt uppdrag. Jag tog uppdraget seriöst första 4 stoppen och räknade noggrant. Vid nästa stopp så skulle alla på toa och eftersom jag gick sist så räknade jag med att ingen skulle vara efter. Så när vi hoppar in i bussen så frågar John om alla är inne. Yes mate skriker jag och han börjar köra. 100 meter senare ropar en i bussen att en indie saknas så vi får vända och plocka upp han. De var tur för honom för vi var mitt ute i australienska bushen. Själva resan var fantastisk. Började med att vi stannade till vid en strand som var helt magiskt vacker. Det är i o för sig varenda strand i Australien men den här var en riktig surfarstrand som hette Bells Beach. Vi stannade även till på några utsiktsplatser så några drömkort togs. Det är en fröjd att se alla kineser fotografera. De tar kort på allt. Idag fick jag se en med världens längsta stativ och sen fick jag se poser som stå på ett ben, slicka på blommor, kyssa träd och armar och ben i olika riktningar.

Efter ett tag på resan stannade vi till och fotograferade en koala som satt i ett träd. De är så sjukt söta att man funderar på att packa med sig en och ta hem. Dock bits de något jävligt så de kan bli jobbigt i så fall. De sover 20 av 24 dygnets timmar och det beror på deras matsmältning enligt forskarna. Imponerad mamma över min kunskap?

Vi fick även chansen att mata fåglar ur ens egna hand. Jag som har svårt för fåglar var lite skeptisk men efter en stund vågade jag ha fåglarna i min hand. Och vilka fåglar det var. Helt sagolika med såna färger så kameran fick jobba på högvarv.

Vi hann även se de 12 apostlarna som är typ 12 klippor ute i havet. Där blev det också drömkort som ni ser. På resan har jag träffat en skön snubbe från Toronto som jag snacka hockey med. Viktigt att nätverka om man någon gång kanske drar till Toronto. Sen så snackade jag ett bra tag med min japanska vän Cay som är en fotbollsidiot som jag. Jag hyllade den japanska fotbollsstjärnan och han gillade Zlatan. Cay är från Tokyo så även där försöker jag få in en fot i den japanska kulturen.

Nu blir det inte många timmars sömn. Måste upp vid 7 och ta mig mot gymmet för ett löp pass och lite styrka. Sen efter måste jag tvätta innan det ska checkas ut från hotellet vid 10. Då blir det att kolla lite i stan och även se var de spelar Australian Open i tennis. Efter det blir det att ta sig mot casinot innan bussen går mot Sydney klockan 20 lokal tid här. Hoppas bara det finns dubbelsäte för resan tar 12 timmar så är framme i Sydney 8 på morgonen. Blir nog inget skrivande imorgon så skriver förmodligen när jag kommit till Sydney och Manly Beach där jag ska bo hos Helena och hennes vänner. Möttes precis av en underbar nyhet. Trodde jag skulle behöva checka ut imorgon men visade sig att jag hade bokat tills lördag så då kan alla mina saker vara kvar under morgondagen tills jag kommer tillbaka från casinot och mina turer i stan.

Tobbbe: Åker till Nisse runt 15e nån gång. Blir Biron Bay och Sidney före.

Maria syster: Jag försöker uppdatera varje dag så du ska bli nöjd men ibland gör tidsskillnaden att de ställer till problem. Plus mina tripper tar tid.. hahaha

Om ni tycker bilderna är lite små beror de på att jag förminskar de och ni ska få se de i bästa kvalitet när jag kommer hem.

Ni får ha det gött så länge och fortsätt kommentera!

/Peter







U2 och Jay z framför allt....

Jag var ute i god till konserten. Nästan för tidig för de hade inte ens öppnat grindarna när jag hitta dit. Gick och strosade i stan då istället tills de släppte in oss. När jag kommer hem så söker de igenom allas väskor. När de får syn i min väska så säger de att jag absolut inte får ta några kort eller filma för då åker du ur arenan direkt. Jag är då i chock att jag inte kommer kunna bevisa att jag var på konserten. När jag sen går till min plats så möter jag hon som släpper in oss på våra specifika platser. Hon berättar att där jag skulle sitta, där har U2 tyckt att de har för dålig sikt och att vi ska få nya uppgradera platser. Jag kommer till slut till min nya plats och vilken plats de var. Längst ner snett mot scenen och det kunde inte bli mycket bättre. Och vilken show det var. Jay Z  var förband och det var helt galet bra. Man har inte hört så mycket på han tidigare direkt men de han spela idag var magiska. Ger han 5 syltlökar av 5 möjliga. Sen efter 45 min paus så dyker U2 upp och de gör aldrig någon besviken. De var sådär i början men avslutningen var grym med Where the streets have no name och With or Without you. Ger den 3.5 av 5 och anser de var bättre i Göteborg.

Nu undrar ni säkert om jag tog några kort? Som den ligist jag är(mamma som uppfostrat mig till det) så fotade jag massa tills en vakt hotade med att konfiskera min kamera. Jag spelade då dum och oförstående och lovade att inte ta mer kort. Det var i slutet av konserten så de gjorde inget. Fick många grymma videoklipp som kommer visas när jag kommer hem. Det enda som störde under konserten var min granne på ena sidan som var helt efter. En kines som typ hade dansuppvisning hela tiden. Rörelser med armar och ben och juckande som man trodde hon var med i Lets Dance eller liknande. Det gjorde att mitt synfält ibland var reducerat och det uppskattas inte.

Imorgon blir det en heldag. Ska med en tur som heter Great Ocean Road och kolla koalabjörnar och kängurur. Även besöka gamla kultursaker så nu blir min mor helt rörd när jag är så kulturell nu för tiden.

Läggdags nu

Fortsätt kommentera!

/Peter




Tuttar på gatan....

Gårdagen var mycket trevlig. På eftermiddagen blev det hamburgare nere i köket här på hostellet (jag gick o köpte min hamburgare medans alla andra lagade sin mat). Där blev det lite vin och tjöt med nya holländare som bor här på hotellet. De skulle åka till Tasmanien nu idag så de söp till ordentligt en sista gång igår kväll. Efter det gick vi upp och var med på pub quis här på hotellets bar. Vi var 5 holländare, 3 svenskar o 2 britter. Blev en hedrande 3e plats där vi vann 40 dollar att spendera i baren. Det gick undan som holländarna dricker. Vid 12 drog alla vidare men min trötthet plus laddningen inför dagens u2 konsert gjorde att jag gick upp till rummet för att sova. På rummet när jag kommer upp har en av holländarna en tjej så de har ”myst* hela kvällen. Vi var tvungna att lämna rummet typ på kvällen där för de var i full gång med att ”gömma pinne”. Så går det till på hostelsen enligt folket som bor här. Inatt sov jag gött till 4-5 då övriga rumskamrater kom hem bra i kanelen som pappa Lennart skulle sagt. Dock blev jag vansinnig på den nye killen. Han snarkade något helt sjukt högt så smockan hängde i luften kan jag säga. Tänkte först göra som jag gjorde med lillebrorsan när han var mindre o snarkade. Då håller man bara för näsan och den som sover får värste paniken och de slutar snarka. Slutade med att jag fick ta på mig mina hörlurar med låg musik för att kunna somna om. Vaknade senare runt 10 och tog mig ut för frukost. Blev en mega fruktsallad och en latte som vanligt. Jag är mycket för rutiner. På vägen hem från hotellet händer något magiskt. Möter en tjej och 2 killar. När de går precis förbi mig så drar hon upp tröjan o blottar sina bröst för mig. Lyckan med att få se ett par slitna tuttar var total. Hahaha…

De 2 killarna skrattade gott åt henne med. Tror hon var påverkad av otillåtna substanser.

Till Adam: Hon Tuttlisa bor inte på rummet som jag trodde.  Tog mig 3 dagar att inse att hon inte bor på vårt rum för hon är typ alltid här.

Efter frukosten idag tog jag mig mot rummet för ombyte till träningskläder och promenad till gymmet. Där blev det styrka en bra stund för senare den roliga intervallen 4 gånger 4 minuter. Helt död efter men är en skön känsla det med. Efter passet blev det ner till poolen där de har någon hälsopool med massa oljor o mineraler. Så skulle man ha de på de svenska gymmen.

Nu ska jag snart ta mig in till stan för att äta och sen kolla U2+Jay Z. Därefter blir det mot casinot för att vinna några miljoner. Så hör ni av från mig inom den närmsta tiden så är det för att jag vill låna pengar av er.

Kommer säkert upp bilder när jag kommer tillbaka från casinot!

Härligt med kommentarer!! Fortsätt så!!’

En av holländarna som ser ut som en julgran bjöd på en bra sak igår. Han skulle ta ett kort på oss alla. Helt seriöst började han ändra med zoomen och brände av några kort. Nöjd med sin insats så visar han korten. Vi ser på kameran och börjar asgarva. Han hade tagit kort åt fel håll så korten hade varit på honom bara.

/Peter


RSS 2.0