Vinst mot Salt Lake med 2-1

Resan dit tog 5 timmar i bil. Vår bilpool hade en enkel resa med grym musik hela vägen. Forsell som bilförare var helt klockren och vi andra höjde stämningen med mäktiga solo sånger.  Vi kom till vårt hotell för natten. De 3 musketörerna(jag, frippe, nisse) fick det bästa rummet på hela hotellet. Världens finaste utsikt har vi.

Vi tog oss till matchen som låg i centrum av Tampa. Första halvlek började vi väldigt segt. Kändes som vi var tunga av bilresan och vi var sena i duellerna. Salt Lake tog ledningen med 1-0 efter en djupledsboll som anfallaren lobba över Krickan. De hade även ett skott i ribban men efter 30 minuter så började vi hitta rätt i spel och positioner.  Vi skapade några bra chanser genom Jonas, Vinni och Josef som hade ett bra skott alldeles utanför stolpen.
 
I pausen så gjorde vi 2 byten. Ut gick Chatto och Johan Lind. In kom undertecknad och Tom Söderberg.  Andra halvlek så tog vi tag i matchen och satte en högre press på dem. Det ledde till vi vann mer dueller och skapade ett visst tryck mot dem. Salt Lake skapade några småchanser men allt ju längre matchen led så tog vi över taktpinnen. Vi bytte in Ranegi och satsade mer offensivt. Kvitteringen kommer så småningom genom ett inlägg av Ranegi till Jonas som tar emot och skjuter in bollen i bortre hörnet.  Det dröjer inte länge innan vi gör segermålet på en hörna. Där håller sig Vinni kvar och nickar in Fribergs underbart slagna hörna. Värt att nämnas är att Erik idag var helt klockren på sina fasta situationer. Vi håller undan och vinner med 2-1. Riktigt skönt att avsluta lägret med en seger. Bäst idag i laget var Markus Jarlegren och Marek som gjorde ett lysande ytterbacksspel.


Nu ska vi snart gå och lägga oss. Har träning 09.00 imorgon innan vi tar oss tillbaka till Florida.


Så nu sitter jag, frippe, mak, nisse och josef och njuter på balkongen, klockan är 23.45 lokal tid.


Till sist så vill Nisse dementera att han har sagt att han är bättre än farsan.


Roligt på resan var att Forsell fick kramp i vaden på bilresan hit.


Det var allt för idag!


/Peter


Gästbloggare...

Hej igen och idag har vi dagen i ära en gäst skribent vid namn Peter Nilsson


Nu har vi Peter Nilsson vid tangentbordet.


Jag är kille på 21 månar. Först o främst vill jag sägat att Erik Friberg är den bästa sängpartnern jag haft, ligger helt still o är allmänt söt. Inget bögigt menat hur de än lät..

Jag berättar lite min roll på plan o vid sidan av. Jag är lite av pappan tycker jag, tar dom flesta besluten och är en allt i allo kille. Kartläsare, dj, tolk när vi får spelare från andra länder. Jag har tagit Fribbes hår till en ny nivå, jag tog nämligen med ett mirakel schampo o balsam som ger håret härligt lyster och fina lockar. Forsa har blivit tack vare mig en bättre bil förare (trots att jag inte har körkort) jag har nämligen lärt känna forsa så bra så jag vet vilket humör han är på och då läser jag av det och spelar den musiken han behöver. Tex Fronda med "rullar fram" funkar bra när han är på bra humör men när han är på sämre humör är Broder Daniel med " I´ll be gone" ett bättre val. Måste också tilläga med Forsa att han har i mina ögon blivit en kopia av Iniesta. Nyström är en glad prick, ibland lite för "flower power" glad. Som på mornarna är han lite för pigg, när han studsar upp o sätter på "Prästens lika kråka" på mobilen och har ett ansiktsuttryck som om han legat med Jennifer Aniston. Men för hans flickvän inte ska bli sur så har han inte det. Men han är riktig hel ylle kille, som om jag ska vara helt ärlig nog den mesta ansvarsfulla av oss 3 i det här rummet. Hans bästa present till oss på den här resan är när han hade med o visade filmen "Patrik 1.5". Om ni sett den så måste ni hålla med att man blir lite halv gay när man sett den och i sanningens namn så låg vi faktiskt sked alla 3 efter filmen.  Med detta tackar jag för mina ord..


Peace Out


PS. Torbjörn Nilsson är GUD men jag är " bättre än farsan"   


Nyström vid tangentbordet

Imorgon väntar match mot Salt Lake i Tampa så kommer ta en god bilresa dit.


Laget som startar är

Krickan

Marek, Lind, Östberg, Jarlegren

Forsell, Chatto

Henriksson, Jesus Karlsson, Friberg

Vinni


På bilderna ser ni bland annat rehabgruppen köra träning i poolen,  vårat hotellrum som är mer rent nu än tidigare. Vi hade en lukt för några dagar sen men den är nu försvunnen vilket är skönt.



Sen så har vi lite goa floskel saker som kommit upp sen sist..


Nisse - Det slog slant men nu har jag styrt upp det.

Nisse - Kan du öppna handfacket ?


Jonas Henriksson - Chatto, Do you like when i come like that? (Jonas undrar om Chatto gillar när Jonas tar löpningen in i banan?)


Dagens händelse utspelade sig när vi hade samling inför andra träningen. Då saknades Tom Söderberg och Mattias Ranegi. Det visade sig att de skulle åka till nåt center som låg 10 minuter bort från vårt hotell. På vägen hem så åkte de vilse och det tog 1 och en halv timme innan de hittade tillbaka till hotellet. De fick en "värmande" applåd av oss övriga när de anlände försenade till träningen.


 Det var allt för denna gången och ska försöka skriva ett lite referat efter matchen.


Glöm inte kommentera!


/Peter o Nisse


Sandslott och vurpa...

Så nu tänkte jag berätta lite om matchen i lite längre sammanfattning än senast. Första halvlek var vi  helt okej defensivt. Vi låg rätt i positioner och vann mycket boll men hade väldigt svårt att skapa något offensivt. Vi såg väldigt sega ut vilket ledde till att när vi hade bollen så var det väldigt svårt att hitta medspelare på grund av för lite rörelse. Andra halvlek börjar vi väldigt bra och skapar några lägen men får inte in bollen. Istället gör de 1-0 på en boll som kommer rätt ut i straffområdet och en Toronto spelare pangar in bollen i nättaket. Sen så gör de 2 mål till på lite onödiga saker, till exempel hörna.  Det kändes som vi inte hade huvud och tillräckligt med ork för att göra en lika bra match som 2 dagar innan. Glädjande var att Ranegie gjorde ett väldigt fint inhopp och Sebastian Frick och Albin Pettersson gjorde lovande insatser. Bara att komma igen till nästa match som är mot Salt Lake på fredag. Amerikanen som var här och starta matchen tvingades gå ut tidigt på grund av en sträckning i baksidan.



Efter matchen tog vår bil(jag, frippe, nisse och forsell) bilen till Miami centrum.  Vi tog in på hotell för att idag vakna pigga och ligga på stranden och vila upp sig inför morgondagens dubbelpass. Det blev några timmar på stranden innan vi hitta en sportbar och kollade Inter - Man Utd.  Så efter matchen tog vi oss tillbaka till vårt "riktiga" hotell här i Plantation i Florida.


Roliga saker som hänt under gårdagen och idag är följande ..


Att många skyltdockor i Miami har helt enorma bröst. Det ser inte riktigt klokt ut men roligt är det..


Jag lyckades med konststycket och nästan slita av mig ljumsken idag. Jag och Erik skulle på toaletten under lunchen. Då jag går mot toan så har de spillt vatten så är på väg att slå ihjäl mig när jag slinter. Men i sista stund så lyckades jag återfå balansen. Men Frippe säger jag skulle slagit mig så jag kunde fått ut miljonbelopp i skadestånd här  i USA.


Vi byggde sandslott över Emils ben idag. Hade tävling där Nisse vann mot Friberg efter juryn övervägt.



Imorgon är det 2 pass som står på schemat så hörs efter dessa.


Glöm inte kommentera!


/Peter

Förlust med 3-0

Ett snabbt inlägg, kommer skriva mer imon men förlora med 3-0 efter alla mål släpptes in i andra halvlek. Vi gjorde en okej första halvlek. började bra i andra för att sen tappa spelet och matchen ju mer matchen gick.

Nu ska vi till Miami så kommer skriva ett längre inlägg imorgon istället!

På återseende!

/Peter

PS. Friberg dementerar att han var med det förlorande laget som torska mot mig med 3-0. Detta kan bekräftas...

Idag var ingen bra dag.....

Idag har det inte varit en bra dag för vårt rum. Det började tidigt när Eriks träningskläder var försvunna på rummet. Vi ska ärligt säga att det inte ser något vidare ut i vårt rum. Att det är lite rörigt är en stor, stor underdrift.  Träningspasset som vi hade i förmiddags var grymt roligt för mitt lag slog Frippes och Nisses med klara 3-0. 

Efter träningen åkte vi hemåt och gjorde i ordning oss inför den lediga eftermiddagen. Vi styrde vår bil mot Stranden i hopp om att finna sig en parkeringsplats i närheten och sen hoppa ner i havet. Det gick sådär kan man lugnt säga. Varje gång vi såg en ledig plats kom en satans jänkar jävel och tog platsen framför våra ögon. Vi höll på i en timme och leta men gav upp efter vi blev hungriga. Kan ärligt säga att hela Florida var på stranden idag så de var helt omöjligt och hitta parkering. Vi åkte istället och åt mat på en italiensk restaurang som bjöd på klassmat.
 
Efter det skulle vi åka och shoppa lite men åkte vilse på vägen. Vi hittade till slut och vissa av oss fick handlat skor och annat. Dock inte jag.  Efter det så har vi fixat en romantisk present till vår fantastiska bilförare Forsell. Han är ju den enda av oss som får köra bilen(Han är över 25, är man under kostar det miljarder i försäkring). Vi hade gjort en liten låda med goa saker som Cola, Raider och en herrans massa parkeringsmynt. Han blev väldigt rörd vår Forsell. Idag har vi bara skrämt han 1 gång så han går just nu och är rädd att vi ska stå bakom varje hörn.



Imorgon är det match mot Toronto och jag kan redan nu släppa startelvan här

Damir

MAK, Tom, Emil, Jarlegren

Albin P, Nyström, Saarinen, Wikman

Amerikan och Nisse som striker


Ikväll har vi sett på film i vårt rum. Filmen som visades var Patrik 1,5. Erik och Nisse är för tillfället helt lyriska över filmen och funderar starkt på att gå över till den "andra sidan" som de säger.

Här har vi några sköna felsägningar...


Nisse när vi kör "gris"(hålla bollen i luften) före matchen -(Han ska säga att vi kör en elål på engelska). We do an electric eagle. ..  Bra översättning ..


Christian Lundström före jag ska bytas in i andra halvlek. Du ska markera Kelly Clarkson på hörnorna. (Han syfta på deras forward Kenny Cooper)


Det var allt för idag och ska försöka skriva imorgon efter matchen!


Fortsätt kommentera!


/Peter


Match FC Dallas.. 1-1...

 Så nu har vi spelat vår första match. Matchen spelades här i närheten på en bana som var grymt kortklippt och fin. Spelet gick väldigt snabbt kan man lugnt säga. Vi började spela kl 08.30 PM här i USA vilket betyder 03.30 i svensk tid. Laget som startade var - Krickan, Mak, Östberg, Tom, Wikman. Mitten var det Jonas, Janne, Josef, Forsell och Friberg. På topp startade Vinni. Vi blev ordentligt tillbakapressade första 15 och de gjorde rättvist 1-0 med ett distinkt skott i bortre gaveln. Efter den dåliga starten så spelade vi upp oss och skapade en del lägen genom Jonas, Erik och Josef. FC Dallas hade några riktigt bra spelare i Kenny Cooper och en annan forward. Andra halvlek lyckas vi kvittera genom Tom på en hörna. Matchen slutade 1-1 och det får ses som rättvist.  Bäst var deras innermitt nummer 13 som undertecknad blev grymt imponerad av. Bäst betyg i vårt lag idag får mittbacksparet, Josef och Forsell som ytterback i slutet av matchen. Dagens prestation stod Peter Nilsson för. Han blev inbytt i 67e minuten och utvisad i 80 minuten efter en sen tackling bakifrån.



Annars har det inte hänt så mycket idag. Hade lätt träning imorse och efter det så var det vila och laddning inför match.


Jag själv har drabbats av hörselproblem. Vi har en amerikan här som ska träna med oss några dagar.  Sonny kommer fram till mig och säger att denna kille ska åka i vår bil. Jag tror han säger Ali Kanen ska åka med oss (han säger amerikanen). Jag börjar då prata med Ali Kan och det slutar med att jag ställer till en jävla karusell. Till slut så löser sig allt och jag går därifrån med ett leende på läpparna.


Imorgon är det ett pass och på eftermiddagen har vi fri. Då har vi tänkt att ta oss mot stranden om vädret tillåter det.  Annars kan det nog bli lite shopping och god mat.


Roligast idag var när jag och Nisse skrämde Forsell 2 gånger inom loppet av 10 sekunder. Vi gömde oss bakom 2 dörrar och flög fram när han minst anade det. Jävlar vad han blev rädd kan jag meddela..

Ha de gött till nästa gång o glöm inte kommentera!


/Peter


I Miami--Terrorister och Nisse..

Så nu kommer första inlägget från Miami. Vi träffades kl 05.00 på Landvetter. Nisse hade dagen till ära på sig sin mammas tights eftersom han tappat bort sina Nike byxor. De satt sådär på honom om man ska vara ärlig.
Nisses mammas byxor..


Resan till Miami gick fint även om vissa sov lite roligt på planet.  
Nisse och en fågelholk..

Det var nu problemen på resan började. När vi skulle igenom passkontrolllen i Miami så plocka de in Mohammed till förhör. Så han fick sitta i förhör i 4 timmar och svara på massa frågor. 
Mohammed- Mannen som nästan inte fick komma in i USA..

Vi trodde aldrig han skulle komma in i landet men till slut släppte de in han.  Vi åkte till stället där vi hämtade våra bilar och tog oss därefter till vårt hotell. Bilen med Krickan åkte vilse på vägen dit så Christian fick åka och hämta den. När vi kom till hotellet så fick vi till slut rumsindelningen. Jag fick drömlottning och hamna i samma rum som Nisse(Peter Nilsson) och Frippe(Erik Friberg). När vi kommer till rummet så ser vi att det bara finns 2 sängar till förfogande. Frippe och Nisse tar direkt ansvar och bestämmer sig för att sova ihop. Jag med min storlek får egen säng och är väldigt glad över detta.  Första natten är ett rent helvete om jag ska vara ärlig. Mitt i natten så vaknar jag av att Frippe sätter sig upp  i sängen och skriker " Viktor ,Viktor , passa, passa ,passa, passa, passa. Nisse blir livrädd och fruktar för sitt liv medans jag ligger i sängen bredvid och viker mig dubbelt av skratt.

Fredagen hade vi 2 träningar. Första träningen var att komma igång och pigga upp våra stela kroppar. Andra passet var lite mer taktisk träning inför matchen idag.
Första träningen i Miami..

Vår bilpool består av Forsell som chaufför och Frippe som kartläsare. Vi(Jag och Nisse) som inte är så jättesmarta har stora äran att sitta där bak. Där filosoferar vi om de viktiga sakerna i livet. Igår när vi var ute och åt på vårt favoritställe så fick Forsell en servett av en som jobbade på stället. Det visade sig vara Sarah som ville ta en drink med han någon gång. Vem Sarah var vet vi inte men vi jämför henne med Jessica Albas utseende och Jennifer Anistons personlighet. 

Middag på Smokey Bone´s
Sjuka saker som hänt hittills är


Nyström som myntat uttrycket " Hade jag inte varit så smart så hade jag spelat i division 6"


Nisse som tror att hon som sjöng "himlen runt hörnet" heter Elsa Lisa Ekdahl...

Har missat en hel del men kommer ett nytt inlägg ikväll efter matchen. Vi möter FC Dallas ..

Glöm inte kommentera!!


Miami...

Så nu drar vi till Miami. Samling kl 05.00 på Landvetter på torsdag så funderar starkt på att lägga mig där dagen innan så man kan sova nån timme extra.. Vi åker först till Paris för att senare ta oss till Miami...

Ska försöka uppdatera dagligen om vad som hänt under dagen, tabbar, felsägningar och lite roliga bilder..

Så tills dess får ni ha de bra ! Och här kommer lite bilder från vad vi gjort utanför planen med Häcken i år..




Vinnarna av beachvolley mästerskapet vi hade i Häcken..




Nisse - Sämst i laget på Curling.. hade väldigt egen stil....



Glöm inte kommentera!

RSS 2.0